Geluid bosuil: klassieker onder de uilen

Daniël Mulder

9 January 2020 .

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de Roots-podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. De aflevering van januari gaat over de bosuil: ‘hoe-oe-oe-hoe-hoeoeoe’.

Iedere maand ontrafelen we in de podcast Notenkrakers het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. In januari is dat de mysterieuze roep van de bosuil. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom deze vogels juist nu hun kenmerkende ‘hoe-oe-oe-hoe-hoeoeoe’ laten horen. En na het luisteren van deze podcast weet je zeker dat je het geluid van de bosuil voortaan herkent. Verder krijg je tips waar je de meeste kans maakt om ze te horen.

Pestvogels en bevroren vogelpoten

Ook vliegen we in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels – een kleine regenwulp, pestvogels – zijn gespot én natuurlijk waar er al bosuilen zijn gehoord. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Deze keer: hoe kan het dat vogelpoten niet bevriezen in de winter? Heb je ook een vogelvraag? Mail die dan door.

bosuil
Bosuil. Foto: iStock

Geluid bosuil in Notenkrakers

Wil je ook het geluid van de bosuil leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: iStock

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast