Geluid kraanvogel: melancholische roep in de hemel

Daniël Mulder

22 November 2019 .

kraanvogels

Kraanvogels. Foto: Willi Rolfes

Roots begint met een nieuwe podcast: Notenkrakers. Ben jij een natuurliefhebber die meer wil weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. De eerste aflevering gaat over het geluid van de kraanvogel.

Iedere maand ontrafelen we in de podcast het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. In november is dat de melancholieke roep van de kraanvogel. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom kraanvogels juist nu te horen zijn. Na deze podcast weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent.

In vogelvlucht door het nieuws

Ook vliegen we in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels zijn gespot én natuurlijk waar er al  kraanvogels zijn gezien. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Heb je ook een vogelvraag? Mail die dan door.

Geluid kraanvogel in Notenkrakers

Wil je ook de roep van de kraanvogel leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

kraanvogels
Kraanvogels. Foto: Willi Rolfes

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Willi Rolfes

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast