Geluid grutto: de koning van de weide roept zijn eigen naam

Daniël Mulder

13 April 2022 .

grutto

Bestaat er iets mooiers dan het geluid van een roepende en baltsende grutto boven een weiland op een zonnige dag in het voorjaar? Eindeloos herhaalt de koning van de weide zijn eigen naam. Dat heerlijke lentegeluid hoor je vooral in maart, april en mei. In onze nieuwste aflevering van de podcast Notenkrakers vertellen we je alles over de grutto.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de grutto.

Steppekiekendief & trektellen

In deze Roots-podcast van april 2022 vertelt Timo Roeke van Vogelbescherming Nederland over de komst van de steppekiekendief naar Nederland en over trektelposten. Verder heeft Roots-redacteur Paul Böhre weer enkele fijne weetjes paraat over de grutto. Wist je bijvoorbeeld dat de oudste grutto 29 jaar, 9 maanden en 8 dagen is geworden? Verder in deze aflevering: Henk Meeuwsen vertelt dat hij verbaasd is over de grootte van een grutto-ei.

Geluid grutto: luister naar Notenkrakers

Wil je weten hoe de grutto precies klinkt? Luisteren dan onze podcast. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

grutto
Grutto. Foto: Niels Kooyman

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Bas Meelker

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast