Geluid keep: kèè-èèhhp doet de keep

Daniël Mulder

13 October 2021 .

De koekoek doet het, de oehoe doet het, de tjiftjaf doet het én de keep doet het ook: zijn eigen naam roepen: kèè-èèhhp. In het najaar kun je de keep in je tuin zien of je hoort hem roepen tijdens een boswandeling. Hoe de keep klinkt, hoor je in deze podcast.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de keep, de noordelijke tegenhanger van onze vink.

Amerikaanse zee-eend en Roots-tuinvogelboek

In deze Roots-podcast (oktober 2021) vertelt Timo Roeke van Waarneming.nl onder meer over de Amerikaanse zee-eend. Redacteur Paul Böhre heeft weer fijne weetjes over de keep: wist je bijvoorbeeld dat de lichte veertoppen van het winterkleed van de keep afslijten en dan in het voorjaar zwart zijn? Verder in deze aflevering: komt er een invasie van notenkrakers en een interview met vogeltekenaar Erik van Ommen over het net verschenen boek Vogels in onze tuin, dat hij maakte in samenwerking met Roots En Henk Meeuwsen gaat in op de subtiele verschillend in het geluid van de keep en de vink.

Geluid keep: je hoort het in Notenkrakers

Wil je weten hoe de keep klinkt? Luisteren dan onze podcast. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

keep zittend op een tak
Foto: Peter Westen

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Lode Rubberecht

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast