Geluid houtduif: ‘Boe boe, doet de koe’

Daniël Mulder

19 July 2021 .

houtduif

Je houdt van hem, of je haat hem: de houtduif. Hun hese geluid kun je nagenoeg het hele jaar door horen. Hoe je de zang van de houtduif herkent, hoor je onder meer in deze podcast van Notenkrakers.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de houtduif. Een zomers geluid, want de lome zang hoor je vaak in de ochtend wanneer je net wakker wordt.

Roze spreeuw & dwergooruil

In deze Roots-podcast vertelt Timo Roeke van Waarneming.nl  wat er gebeurt op vogelgebied in Nederland. Over de dwergooruil gaat het, die pas voor de 13e keer is gezien in Nederland. En de roze spreeuw komt voorbij, een droomsoort voor Roots-redacteur Paul Böhre. Henk Meeuwsen vertelt dat hij pas jaren later ontdekte dat de zang van de houtduif net even anders was dan hij altijd dacht. Ook legt hij de verschillen uit tussen de zang van de houtduif “Boe boe, doet de koe” en de Turkse tortel “I love you”.

Geluid houtduif in Notenkrakers

Wil je ook de zang van de houtduif herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

houtduif op tak
Foto: Paul Böhre

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: J. W. A. Wijk

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast