Podcast Notenkrakers: zo klinkt dus een koperwiek

Daniël Mulder

2 november 2020 .

De koperwiek is weer te horen! In deze aflevering van Notenkrakers luisteren we naar de ijle roep van deze lijster, die je hoort in oktober en november. Verder: bioloog en natuurweetjesman Geert-Jan Roebers vertelt onder meer over de spagaat van de visarend. Dit en meer hoor je in Notenkrakers.

Koperwiek. Foto: Edwin Giesbers

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de koperwiek. In oktober trekken ze weer massaal over Nederland, maar een deel blijft hier ook hangen.

Vertrekvogels

Verder in deze Roots-podcast: we vliegen in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van Waarneming.nl. Ook bioloog, kinderboekenschrijver en natuurweetjesman Geert-Jan Roebers schuift aan. Hij maakt jaarlijks de scheurkalender voor Roots en licht er 2 vogelweetjes uit die hij bijzonder vindt, bijvoorbeeld over de spagaat van de visarend. De vogelgeluiden in deze podcast zijn opgenomen door Henk Meeuwsen. Hij vertelt over het geluid van de koperwiek, dat hij zelfs hoort middenin de stad.

Luister naar Notenkrakers

Wil je ook de zang van de koperwiek leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Juke of via Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

Eerdere afleveringen

Foto header: Johan van Beilen


Meer Podcast