Geluid koperwiek: een heerlijke ijle roep

Daniël Mulder

2 November 2020 .

De koperwiek is weer te horen! In deze aflevering van Notenkrakers luisteren we naar de ijle roep van deze lijster, die je hoort in oktober en november. Verder: bioloog en natuurweetjesman Geert-Jan Roebers vertelt onder meer over de spagaat van de visarend. Dit en meer hoor je in Notenkrakers.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: het geluid van de koperwiek. In oktober trekken ze weer massaal over Nederland, maar een deel blijft hier ook hangen.

Vertrekvogels

Verder in deze Roots-podcast: we vliegen in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van Waarneming.nl. Ook bioloog, kinderboekenschrijver en natuurweetjesman Geert-Jan Roebers schuift aan. Hij maakt jaarlijks de scheurkalender voor Roots en licht er 2 vogelweetjes uit die hij bijzonder vindt, bijvoorbeeld over de spagaat van de visarend. De vogelgeluiden in deze podcast zijn opgenomen door Henk Meeuwsen. Hij vertelt over het geluid van de koperwiek, dat hij zelfs hoort middenin de stad.

Geluid koperwiek: je hoort het in Notenkrakers

Wil je ook de zang van de koperwiek leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

koperwiek op tak
De koperwiek is fotogeniek. Lees onze fotografietips om ze fraai in beeld te krijgen. Foto: Edwin Giesbers

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Johan van Beilen

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast