Podcast: de boerenzwaluw maakt het geluid van de zomer

Daniël Mulder

23 juli 2020 .

boerenzwaluw

In deze extra lange zomeraflevering van de podcast Notenkrakers luisteren we naar het onophoudelijke gekwetter van de boerenzwaluw. Verder: er is een scharrelaar gezien én een dougalls stern. In de Vogelvraag: leren vogels zingen van hun ouders? Je hoort het allemaal in de nieuwe Notenkrakers.

Boerenzwaluwen zijn behendige luchtacrobaten. Foto: Leen Euser

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de boerenzwaluw. Van april tot oktober kun je genieten van het zomerse gekwetter van deze vogel. Luister maar eens:

Kleurrijke scharrelaar

En verder in deze aflevering: de geluiden in deze podcast zijn opgenomen door Henk Meeuwsen. Hij vertelt dat tijdens de opname van de boerenzwaluw er een stel koeien ontsnapten. Ook vliegen we in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van waarneming.nl. Hij vertelt dat er heel even een scharrelaar is gezien in Nederland, een zeldzame waarneming. Verder gaat het over de dougalls stern en we beantwoorden de leukste vragen over vogels van luisteraars. Natuurjournalist Monica Wesseling, zij schreef het boek Waarom heeft een vogel geen tanden?, legt uit hoe jonge vogels leren zingen van hun ouders.

Luister naar Notenkrakers

Wil je ook de roep van de boerenzwaluw leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren of via Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

Eerdere afleveringen

Foto header: iStock
Geluid: Henk Meeuwsen


Meer Podcast