Geluid boerenzwaluw: een heerlijke zomersound

Daniël Mulder

23 July 2020 .

boerenzwaluw

In deze extra lange zomeraflevering van Notenkrakers luisteren we naar het geluid van de boerenzwaluw. Het onophoudelijke gekwetter hoor je nu volop. Verder in deze podcast: er is een scharrelaar gezien én een dougalls stern. In de Vogelvraag: leren vogels zingen van hun ouders?

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de boerenzwaluw. Van april tot oktober kun je genieten van het zomerse gekwetter van deze vogel.

Kleurrijke scharrelaar

Verder in deze aflevering: de geluiden in deze podcast zijn opgenomen door Henk Meeuwsen. Hij vertelt dat tijdens de opname van de boerenzwaluw er een stel koeien ontsnapten. Ook vliegen we in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van waarneming.nl. Hij vertelt dat er heel even een scharrelaar is gezien in Nederland, een zeldzame waarneming. Verder gaat het over de dougalls stern en we beantwoorden de leukste vragen over vogels van luisteraars. Natuurjournalist Monica Wesseling, zij schreef het boek Waarom heeft een vogel geen tanden?, legt uit hoe jonge vogels leren zingen van hun ouders.

Boerenzwaluwen zijn behendige luchtacrobaten. Foto: Leen Euser

Geluid boerenzwaluw in Notenkrakers

Wil je ook de roep van de boerenzwaluw leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: iStock


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast