Podcast Notenkrakers: de kauw kwebbelt er lustig op los

Daniël Mulder

21 October 2022 .

Kauwen zijn ware kletskousen die continu met elkaar aan het communiceren zijn. Deze intelligente vogels kunnen zich op talloze manieren uitdrukken, maar de bekendste klank is toch wel de korte roep die klinkt als ‘kja’. Reden om eens wat beter te luisteren naar de kauw.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering (zie ook onderaan bericht): de kauw.

Geelsnavelkoekoek & herfsttrek

Verder in deze podcast: heel even was de zeldzame geelsnavelkoekoek te zien in Nederland, vertelt Timo Roeke van Vogelbescherming Nederland, de herfsttrek barst los en in de Vogelvraag: hebben vogelaars een hekel aan eksters? En geluidenman Henk Meeuwsen heeft een droevige jeugdherinnering aan de kauw.

Luister naar de kauw in Notenkrakers

Wil je weten hoe de kauw klinkt? Luisteren dan naar onze podcast. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

Kauw. Foto: Annelies Vriens

Alle afleveringen op een rij

Nog meer weten over vogels?

Foto bovenaan: Will de Kleijn...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast