Notenkrakers: de nieuwe podcast van Roots over vogelgeluiden

Daniël Mulder

22 november 2019 .

Roots begint met een nieuwe podcast: Notenkrakers. Ben jij een natuurliefhebber die meer wil weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. De eerste aflevering gaat over kraanvogels.

Iedere maand ontrafelen we in de podcast het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. In november is dat de melancholieke roep van de kraanvogel. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom kraanvogels juist nu te horen zijn. Na deze podcast weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent.

Ook vliegen we in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels zijn gespot én natuurlijk waar er al  kraanvogels zijn gezien. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Heb je ook een vogelvraag? Mail die dan door.

Luister naar Notenkrakers

Je kunt de podcast hieronder luisteren of via Spotify. Via iTunes kan ook.Nog een podcast van Roots

Na bijna 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Maar wie is de wolf eigenlijk? Om de wolf te doorgronden, gaat journalist Daniël Mulder van natuurmagazine Roots op pad met mensen die zich bezighouden met wolven. In de nieuwste aflevering is dat Hugh Jansman, dieronderzoeker bij Wageningen Environmental Research. Hij vertelt hoe wolven op de Veluwe jagen. Alle afleveringen vind je hier.

Foto header: Marc Tailly


Meer Podcast