Luister naar de swingende zang van de spotvogel in Notenkrakers

Daniël Mulder

29 mei 2020 .

In deze nieuwe aflevering van de podcast Notenkrakers luisteren we naar de swingende zang van de spotvogel. Deze vogel, die in Afrika leeft, is van mei tot eind juli in Nederland, dus grijp je kans om hem te horen. Verder: er zijn twee arenden gezien: de steppearend en de dwergarend én het lijkt wat beter te gaan met de grauwe klauwier. In de Vogelvraag: eten scholeksters ook schol? Je hoort het allemaal in Notenkrakers.

Spotvogel

Zingende spotvogel. Foto: Paul Böhre

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de spotvogel. Van mei tot eind juli kun je genieten van de jazz-achtige zang van deze vogel. Luister maar eens:

Je merkt aan alles dat de spotvogel het zingen tot in de vleugelpunten beheerst. Geniet nu het kan, want voor je het weet is hij weer vertrokken naar Afrika. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt in deze podcast interessante weetjes over de spotvogel én hij legt uit hoe je hem het beste kunt zien.

Voorzichtige opmars grauwe klauwier

En verder in deze aflevering: de geluiden in deze podcast zijn opgenomen door Henk Meeuwsen. De spotvogel heeft hij eens fraai opgenomen terwijl een onweersbui naderde, daar vertelt hij over. Ook vliegen we in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van waarneming.nl. Hij vertelt bijvoorbeeld dat er een steppearend is gezien in Nederland, een zeldzame waarneming. Verder gaat het over de grauwe klauwier, waarmee het iets beter lijkt te gaan. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Deze keer: eten scholeksters ook schol?

Luister naar Notenkrakers

Wil je ook de roep van de spotvogel leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren of via Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

Eerdere afleveringen

Foto header: iStock
Geluid: Henk Meeuwsen


Meer Podcast