Geluid steenuil: deze uil zingt overdag

Daniël Mulder

19 April 2021 .

steenuil

Denk je aan uilengeluiden, dan denk je al snel aan de karakteristieke oehoe-klank uit spannende films. Het geluid van de steenuil is echter compleet anders. In deze podcast van Notenkrakers leggen we uit hoe dat klinkt. Verder: Timo Roeke van Waarneming.nl legt uit wat escape-vogels zijn én de steltlopers keren terug. En in de Vogelvraag: waarom laten houtduiven zich soms ineens uit de lucht vallen?

steenuil
Foto: Edwin Giesbers

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de steenuil, de uil met de felgele ogen. Het geluid is in april volop te horen wanneer je wandelt op het kleinschalige boerenland.

Escape-vogels

In deze Roots-podcast vertelt Timo Roeke van Waarneming.nl  wat er gebeurt op vogelgebied in Nederland. Hij legt uit wat escape-vogels zijn en hoe zulke vogels sommige vogelaars tot wanhoop drijven. Roots-redacteur Paul Böhre legt uit hoe steenuilen leven en Henk Meeuwsen vertelt dat een steenuil soms klinkt als een kat.

steenuil op paal
Foto: Vera van der Waal

Geluid steenuil in Notenkrakers

Wil je ook de zang van de steenuil herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via SpringcastSpotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Niels Kooyman

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast