Bosuil horen? Luister dan naar de nieuwe Roots-podcast Notenkrakers

Daniël Mulder

09-01-2020 00:00:00

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de Roots-podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. De aflevering van januari gaat over de bosuil: ‘hoe-oe-oe-hoe-hoeoeoe’.

Iedere maand ontrafelen we in de podcast Notenkrakers het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. In januari is dat de mysterieuze roep van de bosuil. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom deze vogels juist nu hun kenmerkende ‘hoe-oe-oe-hoe-hoeoeoe’ laten horen. En na het luisteren van deze podcast weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent. Verder krijg je tips waar je de meeste kans maakt om ze te horen.

Bosuil

Bosuil. Foto: iStock

Ook vliegen we in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels – een kleine regenwulp, pestvogels – zijn gespot én natuurlijk waar er al bosuilen zijn gehoord. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Deze keer: hoe kan het dat vogelpoten niet bevriezen in de winter? Heb je ook een vogelvraag? Mail die dan door.

Luister naar Notenkrakers

Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren of via Spotify of iTunes.


In december ging het over kramsvogels, luister hier hoe deze vogel klinkt. In de podcast van november stond het melancholieke geluid van de kraanvogel centraal.

Podcast Het jaar van de wolf

Na bijna 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Maar wie is de wolf eigenlijk? Om de wolf te doorgronden, gaat journalist Daniël Mulder van natuurmagazine Roots op pad met mensen die zich bezighouden met wolven. In de laatste aflevering is dat Hugh Jansman, dieronderzoeker bij Wageningen Environmental Research. Hij vertelt hoe wolven op de Veluwe jagen. Alle afleveringen vind je hier.Foto header: iStock


Meer Podcast