Het geluid van de staartmees in Notenkrakers

Daniël Mulder

22 January 2021 .

staartmees

Het is geen koolmees, het is geen pimpelmees, het is geen kuifmees en het is ook geen buidelmees… De vogel die in deze Roots-podcast Notenkrakers centraal staat is de staartmees. We luisteren naar het geluid van de staartmees en vertellen over zijn pluizenbolachtige uiterlijk. Verder: alles over de zeldzame kortbekzeekoet en de kleine en grote burgemeester.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de staartmees. In januari hoor je ze deze ietwat luidruchtige vogeltjes in je tuin. Maar let op: ze zijn watervlug dus je hebt maar een paar seconden om ze te zien én te horen.

Burgemeesters aan de kust

Verder vliegen we in deze Roots-podcast in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van Waarneming.nl. Hij vertelt dat er een kortbekzeekoet is gezien, een zeldzaamheid in Nederland. Verder gaat het over de grote en de kleine burgemeester. Deze meeuwen kun je vooral langs de kust zien. En we hebben het over de winterkoning. Wil je die eens zien én horen. Roots zette de hotspots op een rij.

Geluid staartmees in Notenkrakers

Wil je ook roep van de staartmees herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

staartmees op tak
Wist je trouwens dat er negen soorten mezen voorkomen in Nederland en België? Foto: Annie Keizer

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Nathan Vink

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast