Geluid tjiftjaf: lentebode met een vrolijke zang

Daniël Mulder

5 March 2020 .

tjiftjaf

In deze aflevering van de podcast Notenkrakers luisteren we naar het geluid van de tjiftjaf. Vanaf begin maart keert deze lentebode met zijn vrolijke zang weer terug uit het warme zuiden. Hier hoor je hoe je de zang herkent. Verder: velduilen in de tuin en waarom is de snavel van de wulp zo krom?

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. Deze maand is dat de tjiftjaf, die vanaf maart weer terugkeert in Nederland. Op de eerste lenteachtige dag in maart hoor je ze volop zingen.

Velduilen in de tuin

En verder in deze aflevering: de geluiden in deze podcast zijn opgenomen door Henk Meeuwsen. Hij legt uit dat zingende tjiftjafs soms eerst even moeten warmdraaien. Ook vliegen we in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van waarneming.nl. Hij vertelt bijvoorbeeld dat er ineens velduilen worden gezien in tuinen én er is een blauwvleugeltaling gespot in Maastricht. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Deze keer: waarom heeft de wulp zo’n kromme snavel? Heb je ook een vogelvraag? Laat het weten.

tjiftjaf

Geluid tjiftjaf in Notenkrakers

Wil je ook de zang van de tjiftjaf leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat moeiteloos. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je weten wat een podcast is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel.

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Annie Keizer

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast