Geluid wielewaal: sprookjesachtige zang vanuit de bomen

Daniël Mulder

5 May 2023 .

wielewaal

Ineens hoor je in mei een sprookjesachtig en verstild geluid vanuit de toppen van de bomen. Het is de fluitachtige zang van de wielewaal. In mei arriveert de geel met zwart gekleurde vogel vanuit tropisch Afrika in Nederland. In de podcast Notenkrakers vertellen we je alles over het geluid van de wielwaal.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de wielewaal.

Hulp bij het voeren

In deze Roots-podcast heeft Roots-redacteur Paul Böhre weer fijne weetjes paraat over de wielewaal. Wist je bijvoorbeeld dat ongepaarde, eenjarige vogels helpen bij het voeren van de jongen… bij geen andere Europese zangvogel gebeurt dit! Verder in deze aflevering: Henk Meeuwsen hoopt altijd dat de wielewaal zijn zang doorzet.

Luister naar de wielewaal in Notenkrakers

Wil je weten hoe de grutto precies klinkt? Luisteren dan onze podcast. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

wielewaal
Geluid wielewaal: sprookjesachtig mooi, net als de vogel zelf. Foto: Getty Images

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder:

Foto bovenaan: Marcel van Kammen

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws