Blauwborstgarantie op Texel

Paul Bohre

1 April 2019 .

Roots en BirdingBreaks organiseren van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april een vogelsafari op Texel met Klaas de Jong, bekend van de tv-serie In de ban van de Condor, en Roots/Vogelmagazine-redacteur Paul Böhre. Eind april is een geweldige periode om veel terugkerende vogels te zien en te horen, zoals de koekoek, lepelaar en visarend! En we geven 100% garantie dat je de blauwborst ziet en hoort!

 

Texel is de beste vogelhotspot van Nederland, misschien zelfs wel van Noordwest-Europa. Jaarlijks worden er op dit grootste Nederlandse waddeneiland bijna 300 vogelsoorten waargenomen. Meer dan 100 verschillende soorten broeden er, maar het grootste deel van de vogelbevolking bestaat uit trekvogels. De voorjaarstrek is zeker net zo spannend als de herfsttrek op Texel, ook dan worden er vaak zeldzame vogels gezien. Dat maakt het vogelen extra spannend. Bovendien zijn veel soorten in hun broedkleed veel mooier op kleur.

Vogelsafari op Texel

Eind april is de beste periode voor het zien van een overtrekkende visarend. Foto iStock

 

Vogelsafari op Texel

Vrijdag: om 9.30 uur verzamelen op de boot naar het eiland, voor een vroege start. We brengen eerst een bezoek aan de Mokbaai voor de steltlopers en de grootste lepelaarskolonie van Europa in de Geul. Vervolgens rijden we via de oostkant van het eiland naar het hotel. Onderweg komen we al een aantal uitstekende steltlopergebieden tegen. Na de lunch kammen we de omgeving van de vuurtoren op de noordpunt uit. Een fantastische plek voor zeldzame en minder zeldzame doortrekkers, zoals kiekendieven, tapuiten of misschien wel een visarend! ’s Avonds maken we na het avondeten een wandeling langs Utopia voor de broedende sterns.

Zaterdag: vroege-vogel-wandeling rond de vuurtoren met kans op zeldzame trekvogels. Na het ontbijt verkennen we het eiland met kans op morinelplevier, zwarte wouw en draaihals. Lunchen doen we bij het uitkijkpunt over de Slufter. ‘s Middags maken we een wandeling in de Muy of een ander vogelrijk gebied.

Zondag: een vroeg begin met een wandeling langs de Horsmeertjes, waar je naast talrijke blauwborsten, de heimelijke baardmannetjes, de zeldzame zomertortels en andere broedvogels ook nog kwikstaarten, piepers of andere trekvogels kunt treffen. De rest van de dag bezoeken we andere vogelrijke plekken op het eiland. Om 16.00 uur keer je met de boot terug naar Den Helder.

Vogelsafari op Texel

Reisleider Klaas de Jong woont zelf op Texel en weet als geen ander waar je de mooiste vogels kunt vinden. Foto Paul Bohre

 

Praktisch:

Prijs: € 420 per persoon. Toeslag eenpersoonskamer € 85.

Wanneer: vrijdag 26 april t/m zondag 28 april 2019.

Inclusief: voetgangersovertocht Texel, twee overnachtingen in hotel Prins Hendrik, alle maaltijden, professionele begeleiding op gebied van vogelherkenning, gebruik van vogelboek, verrekijker, fototoestel en meer.

Aantal deelnemers: maximaal 14 (nog enkele plekken beschikbaar!).

Klik hier voor meer info & reserveren:

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen