Op zoek naar de draaihals

Paul Bohre

15 July 2019 .

Poland,spring.Wryneck sitting on the tree trunk and very well is masking.

Zin in een vogelsafari op Texel met Klaas de Jong, columnist van Vogelmagazine en bekend van de tv-serie ‘In de ban van de condor’? Hij laat je de mooiste plekken en vogelsoorten van Texel zien in het Roots/BirdingBreaks vogelweekend van 27-29 september. Ga mee op zoek naar de draaihals.

 

Van de zenuwachtige strandlopers die zich klaarmaken voor vertrek tot de spectaculair duikende visarend. Er zijn in september altijd veel leuke vogels te zien op Texel. En je maakt kans op zeldzame soorten. Zoals de roze spreeuw, bladkoning of de draaihals: een geheimzinnige spechtensoort die juist in september langs de kust trekt. Tijdens het vogelweekend draait het om improvisatie en avontuur, met als doel zo veel mogelijk soorten in de kijker te krijgen. Elke dag is weer anders en spannend en dankzij de ervaren vogelgids ontgaat je niets.

Op zoek naar de draaihals

Rondom de vuurtoren is het in het najaar super spannend vogelen. Foto BB Laurens Steijn

 

Het programma in het kort

Vrijdag 27 september

Klaas de Jong vangt je op, op de parkeerplaats rechts van de boot. Afhankelijk van het tij bezoeken we de Mokbaai en wandelen daarna langs de Horsmeertjes. Daarna wordt de oostkant van Texel afgezocht, met enkele stops onderweg waarbij je kans maakt op veel soorten ganzen, roofvogels en steltlopers. Diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.

 

Zaterdag 23 september

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel) rond de vuurtoren. Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Daarna wandelen we door de Slufter. Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Bezoek aan Utopia en de Schorren. Diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.

 

Zondag 24 september

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel). Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Bezoek aan polder Waal & Burg, Westerduinen en de Dennen (het Texelse bos). Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Wandeling over de zuidpunt, langs de Mokbaai en de Horsmeertjes. Boot terug aan het eind van de middag.

 

[kader]

Op zoek naar de draaihals

Praktische informatie

Wanneer: 27 t/m 29 september 2019.

Prijs: vanaf € 420,- per persoon.

Inbegrepen: overtocht (zonder auto), twee overnachtingen, alle maaltijden vanaf lunch vrijdag tot en met de lunch zondagmiddag, professionele begeleiding op gebied van vogelherkenning, gebruik van telescoop en extra verrekijker van de reisleider.

Boeken kan via deze link.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen