ROOTS vogelsafari’s op Texel

Paul Bohre

16 January 2022 .

Zin in een driedaagse vogelsafari op Texel met Klaas de Jong en Paul Böhre van Roots Vogelmagazine? Wegens succes van eerdere edities worden ook dit jaar weer twee Roots Vogelsafari’s op Texel georganiseerd. Voor beginners en gevorderden. Dit duo laat je de mooiste vogels op Texel zien.

 

In de afgelopen jaren organiseerden Klaas de Jong (bekend van de tv-serie ‘In de ban van de condor’) en Vogelmagazine samensteller Paul Böhre al eerder vogelsafari’s op Texel. Roots doet dat samen met reisorganisatie BirdingBreaks. Deze weekenden bleken een groot succes. Gedurende deze weekends zagen de deelnemers maar liefst 100 vogelsoorten of meer. Tijdens deze vogelweekends draait het om improvisatie en avontuur, met als doel de vogels zo mooi mogelijk in beeld te krijgen. We nemen ook telescopen mee.  Elke dag is weer anders en spannend en dankzij de twee ervaren vogelgidsen ontgaat je niets.

Roots vogelsafari's op Texel

Zowel in het voor- als in het najaar zijn er duizenden steltlopers te zien op Texel, zoals deze bonte strandlopers. Foto Laurens Steijn/BB

 

Het programma in het kort

Deelnemers nemen vrijdagochtend de boot vanuit Den Helder. Paul Böhre en Klaas de Jong vangen je op, op de parkeerplaats rechts van de boot. Met twee bussen gaan we op pad. Afhankelijk van het tij bezoeken we de Mokbaai en wandelen daarna langs de Horsmeertjes. In het voorjaar maak je hier een grote kans op de zingende blauwborst (foto in de kop, Klaas de Jong). Daarna wordt de oostkant van Texel afgezocht, met enkele stops onderweg waarbij je kans maakt op veel soorten ganzen, roofvogels en steltlopers. Diner en overnachting vindt plaats in hotel Prins Hendrik.

Roots vogelsafari's op Texel

Vooral rond de vuurtoren zijn veel soorten vogels te zien. We gaan daar dagelijks kijken. Foto Cecile Bleijs

 

Zaterdag

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel) rond de vuurtoren. Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Daarna wandelen we door de Slufter of een ander mooi natuurgebied op het eiland. Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Bezoek aan Utopia en de Schorren. Diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.

 

Zondag

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel). Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Bezoek aan vogelparadijs polder Waal & Burg, Westerduinen en de Dennen (het Texelse bos). Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Wandeling over de zuidpunt, langs de Mokbaai en de Horsmeertjes. Boot terug aan het eind van de middag.

Het programma kan worden aangepast onder invloed van eb en vloed en waarnemingen van vogels.

Roots vogelsafari's op Texel

Ervaren vogelgids Klaas de Jong kent elke vierkante meter op Texel. Foto Klaas de Jong

 

Roots vogelsafari’s op Texel

Deze weekenden worden georganiseerd in samenwerking met BirdingBreaks, een organisatie met meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van vogel-, natuur- en fotoreizen en expeditiecruises.

Data: 22-24 april (inmiddels volgeboekt) en 23-25 september 2022.

Prijs: vanaf € 460 per persoon.

Inbegrepen: vervoer ter plekke, twee overnachtingen, alle maaltijden vanaf lunch vrijdag tot en met de lunch zondagmiddag, professionele begeleiding op gebied van vogelherkenning, gebruik van telescoop van de reisleiders.

Info en reserveren: septemberweekend.

Vind je vogels kijken leuk, bestel dan het nieuwste Roots Vogelmagazine. Tijdelijk zonder extra verzendkosten.

Vast een beetje in de sfeer komen, lees dan dit superleuke verslag van onze laatste twee vogelweekenden.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen