Roots-reis naar Extremadura

Paul Bohre

26 February 2022 .

Iberian Magpie (Cyanopica cooki) in Extremadura, Spain

Extremadura staat bekend om zijn ongekende rijkdom aan vogels. Dit uitgestrekte gebied is zonder twijfel een van de meest spectaculairste vogelgebieden in Europa. De monniksgier, hop, grote trap of de Spaanse keizerarend, op al deze fraaie vogels maak je kans. Ga je mee met een Roots-reis naar Extremadura?

Van 23-29 maart 2023 organiseert Roots in samenwerking met BirdingBreaks een heerlijke vogelreis naar het Spaanse Extremadura. Dit gebied ligt ten zuidwesten van Madrid in Spanje en bestaat uit steppen, bergketens, rijstvelden, rivieren en meren. Er leven zo’n 340 verschillende soorten vogels en het gebied is daarmee één van de interessantste vogelgebieden van Europa.

Om wat soorten te noemen: kraanvogels, monniksgieren, vale gieren, grote trap en kleine trap, Spaanse keizerarend, grijze wouw, oehoe en zwartbuikzandhoen. En prachtvogels als hop, blauwe ekster (foto bovenaan) en niet te vergeten de bijeneter. Zo veel mogelijk genieten van de vogels en de natuur, dat is de opzet van deze reis. Er worden dan ook zo min mogelijk kilometers afgelegd met de auto om zo veel mogelijk tijd buiten, in de natuur te zijn.

Hop

Hop met opgezette kuif. Foto: Marc Guyt/Agami

Relaxed vogelen

Een prettige bijkomstigheid van de ligging van Extremadura in het uiterste westen van onze tijdzone is dat de zon vrij laat op komt. Er is dus geen noodzaak om voor dag en dauw op te staan!  Daarnaast is het programma van deze reis ontworpen om op een ontspannen wijze van de vogels, de natuur en de cultuur te genieten. Soorten jagen en jakkeren van de ene naar de andere plek hoort er niet bij. Er wordt flink de tijd genomen om de meest bijzondere soorten echt te leren (her)kennen en ook het natuurlijke gedrag te observeren.

Roots reis naar Extremadura

De reis wordt begeleid door XXX een ervaren gids die elke plek kent in het gebied.

Prijs: € 1.695 voor 7 dagen.

Vertrekdatum:  23 maart 2023. Reis is gecanceld…

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je hier.

Vast wat sfeer proeven: impressie Rootsreis Extremadura in 2019.

Foto bovenaan: blauwe ekster, Marc Guyt/Agami.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Vogels