Geluid kramsvogel: een fijn wintergeluid

Daniël Mulder

4 December 2019 .

kramsvogel

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. De aflevering van december gaat over het geluid van de kramsvogel.

Iedere maand ontrafelen we in de podcast Notenkrakers het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. Deze maand is dat de roep van de kramsvogel. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom deze vogels juist nu naar de tuinen trekken. Na het luisteren van deze podcast weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent.

Roze pelikaan en vogelvragen

Ook vliegen we in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels – een roze pelikaan! –  zijn gespot én natuurlijk waar er al  kramsvogels zijn gezien. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Heb je ook een vogelvraag? Mail die dan door.

kramsvogel
Kramsvogel. Foto: Willie de Vries

Geluid kramsvogel in Notenkrakers

Wil je ook de roep van de kramsvogel leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers luisteren via Springcast, Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Willie de Vries

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Vogels