Over kramsvogels gaat de nieuwste Roots-podcast Notenkrakers

Daniël Mulder

04-12-2019 00:00:00

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. De aflevering van december gaat over kramsvogels.

Iedere maand ontrafelen we in de podcast Notenkrakers het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. Deze maand is dat de roep van de kramsvogel. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom deze vogels juist nu naar de tuinen trekken. Na het luisteren van deze podcast weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent.

Ook vliegen we in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels – een roze pelikaan! –  zijn gespot én natuurlijk waar er al  kramsvogels zijn gezien. Ook beantwoorden we de leukste vragen over vogels van luisteraars. Heb je ook een vogelvraag? Mail die dan door.

Luister naar Notenkrakers


Je kunt de podcast hieronder luisteren of via Spotify. Via iTunes kan ook.

Nog een podcast van Roots

Na bijna 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Maar wie is de wolf eigenlijk? Om de wolf te doorgronden, gaat journalist Daniël Mulder van natuurmagazine Roots op pad met mensen die zich bezighouden met wolven. In de nieuwste aflevering is dat Hugh Jansman, dieronderzoeker bij Wageningen Environmental Research. Hij vertelt hoe wolven op de Veluwe jagen. Alle afleveringen vind je hier.Foto header: Willie de Vries


Meer Vogels