Najaarseditie van Roots Vogelmagazine

Paul Bohre

21 August 2020 .

De najaarseditie van Roots Vogelmagazine is een aanrader voor beginnende vogelaars. Dit nummer staat boordevol superleuke verhalen voor, maar ook over vogelaars! En je kunt hem via onze webshop bestellen, met gratis verzending!

 

Hoe word je nou eigenlijk vogelaar? En waar begin je? Wat is een local patch precies? Welke functies hebben veren?  En alle bizarre feitjes over pinguïns. En ken jij de verschillen tussen buizerd, wespendief en ruigpootbuizerd? Welke kijker is het meest geschikt voor jou? Dit en veel meer lees je in dit nieuwe Roots Vogelmagazine. En paar andere super leuke onderwerpen lichten we alvast wat meer voor je uit.

Najaarseditie Roots Vogelmagazine is uit

De middelste zaagbek is een van de mooist gekleurde eenden, met een hele aparte snavel. Foto Agami/Daniele Occhiato

 

Hotspots eenden

Voor wilde eenden begint de lente eigenlijk al in de herfst. De mannetjeseenden (woerden) hebben dan net hun tijdelijke rustkleed, dat veel op dat van een vrouwtje lijkt, verruild voor een prachtkleed zodat ze er op hun best uitzien in de verlovingstijd die dan aanbreekt. De meeste eendensoorten krijgen namelijk in het najaar al flink de vlinders in de buik. Het echte baltsen, waarbij de mannetjes de vrouwtjes elkaar serieus het hof maken, gaat later echt helemaal los gedurende de wintermaanden. We geven je de tien beste hotspots om veel soorten eenden bij elkaar te zien.

Najaarseditie Roots Vogelmagazine is uit

De Cetti’s zanger is een van de vogelsoorten die in de Oostvaardersplassen de laatste tijd is toegenomen. Foto iStock

 

Oostvaardersplassen 2.0

Het Oostvaardersplassengebied, een van de grootste natuurgebieden in Nederland, ondergaat sinds juli 2018 een metamorfose. Er wordt hard gewerkt om er weer het vogelparadijs van weleer van te maken, dat de oudere lezers en vogelaars nog kennen uit de jaren ‘80. Vogelmagazine samensteller Paul Böhre ging er een ochtendje ‘vogelen’ met boswachter Hans-Erik Kuypers, en noteerde 88 soorten! We besteden er maar liefst zeven pagina’s aan, inclusief een vogelrijke wandelroute.

Najaarseditie Roots Vogelmagazine is uit

Vier instap- en vier topkijkers zijn uitgebreid getest en je krijgt veel tips over de aanschaf. Foto Marc Plomp/Vogelinformatiecentrum Texel

 

Kijk op kijkers

Je vindt vogels kijken leuk, heel leuk. Je besteedt er meer dan gemiddeld veel tijd aan. Ga je dan nog voor een instapmodel? Of is het dan toch verstandiger om wat meer geld uit te geven en te gaan voor een duurzaam topmodel? Roots Vogelmagazine test acht verrekijkers en geeft tips.

En last but not least: een superleuk artikel vol weetjes over de lievelingsvogel van heel veel vogelaars: pinguïns. Met prachtige foto’s van wereldreiziger Otto Plantema. De foto in de kop van dit bericht is ook van Otto!!

 

Najaarseditie van Roots Vogelmagazine

Roots Vogelmagazine najaar is online te bestellen via de Roots shop. Nu met gratis verzending!

Tip: ga ook eens mee met onze vogelweekenden of -reizen in 2021.

De voorjaarseditie 2020 van Roots Vogelmagazine is ook nog steeds online te bestellen.

Heel veel lees- en vooral ook kijkplezier!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws