Vier nieuwe vogelboeken over de Wadden!

Paul Bohre

16 October 2021 .

Reis je de komende tijd af richting de Wadden: er zijn recent maar liefst vier nieuwe vogelboeken over de Wadden verschenen: drie gidsen en een verhalenboek. Roots zet ze alle vier voor je op een rij.

 

Twee gidsen: Vogels van Texel en Vogels van de Wadden’

Bij Uitgeverij Bekking&Blitz verschenen twee overzichtelijke gidsen. Allereerst Vogels van Texel, Texel Vogeleiland. De titel is zo gek nog niet, want Texel is een vogeleiland bij uitstek. Er zijn inmiddels bijna 400 soorten vastgesteld. Met wie begint met vogels kijken, kan eerst beter af met de 130 meest algemene soorten. Het is al ingewikkeld genoeg, al die soorten uit elkaar houden. Daarvoor is deze gids zeer geschikt. Een korte inleiding wijst je de weg naar de meest vogelrijke plekken op het eiland, inclusief een handig overzichtskaart. Vervolgens worden de soorten besproken, met tijdbalk welke maanden ze op het eiland te vinden zijn. Een heerlijke gids voor de beginner!

Vogels van de Wadden is dezelfde gids, maar dan met een beschrijving van de vogelrijke Waddeneiland van Texel tot en met de Deense eilanden. Voor wie wat verder gaat reizen!

Teksten: Marc Plomp en Roy de Haas. Prijs: € 16,99.

 

Complete vogelgids: Vogels van Texel

Deze gids beschrijft alle meer dan 400 vogelsoorten die op Texel zijn waargenomen. Alle soorten zijn voorzien van een korte, bondige tekst waarin de belangrijkste kenmerken beschreven worden. Met meerdere duidelijke foto’s van de belangrijkste kleden en leeftijden zoals je ze ook echt op Texel kunt zien. Heel handig: de kenmerken worden met pijltjes aangegeven. In totaal zijn maar liefst 1600 topfoto’s opgenomen. Het is daarmee rijkst geïllustreerde vogelgids van Nederland. En gewoon in handig zakformaat.

Tekst: Rodny Stolk, Marc Guyt, Marc Plomp. Uitgever: Vogelinformatiecentrum Texel. Prijs € 16,99.

 

 

Vogels van de Wadden, 25 bijzondere vogelverhalen

De Wadden vormen een waar vogelparadijs, en achter iedere soort steekt een bijzonder verhaal. Eilandmeisje en verhalenjutter Marloes Fopma van Terschelling kroop in de huid van 25 vogelsoorten en vertelt op liefdevolle wijze hun verhaal. Waarom komen de eider, noordse stern en tapuit juist naar hier? Wordt een lepelaar met zo’n lange snavel geboren? En waarom heet de kneu ook wel robijntje? Met een voorwoord van Vogelmagazine columnist Klaas de Jong en aquarellen van Frans Schot.

Tekst: Marloes Fopma, Uitgeverij Eilandwijs € 29,95.

 

Vind je vogels kijken leuk, bestel dan eens het nieuwste Roots Vogelmagazine. Zonder verzendkosten als je het woord ‘GRATIS’ invoert bij de kortingscode.

We organiseren regelmatig vogelsafari’s naar de Texel en Vlieland. De weekenden zijn nu vrijwel volgeboekt maar in 2022 gaan we weer. Lees hier een superleuk verslag van deze weekends.

Ga je naar Texel, bezoek dan zeker ook het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp voor info over de vogels van Texel, verrekijkers, telescopen, boeken en meer.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws