Nieuwe website voor vogelaars

Paul Bohre

24 January 2020 .

Ga je komend jaar op reis en wil je informatie over de vogels die je daar in de omgeving kunt zien? Check dan de nieuwe website Where to watch birds in Europe. Goede informatie over onbekende vogelgebieden is vrijwel in heel Europa lastig te vinden. Soms zelfs ondoenlijk. Om dit drastisch te verbeteren is www.birdingplaces.eu gelanceerd, een nieuwe website voor vogelaars.

 

Op Birdingplaces.eu kun je de beste vogelplekken van Europa vinden, allemaal bij elkaar op één plek. Met bij elke vogelplek precies de juiste informatie om een paar uur lekker vogels te kijken. Ook in Nederland vind je op deze manier buiten je eigen regio heel snel en gemakkelijk de leuke vogelgebieden. Birdingplaces.eu wil het genieten van en kijken naar vogels stimuleren en op die manier de bescherming van vogels een impuls geven en het draagvlak vergroten. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van vogels. De bescherming van vogels komt voor ons dus op 1. Daarom wordt elk ingevoerd vogelgebied ook gemonitord op gevoelige data. Indien dat het geval is, wordt die info van de website verwijderd.

Nieuwe website voor vogelaars

De bijeneter staat heel hoog op het verlanglijstje van reizende vogelaars. Foto Jankees Schwiebbe

 

Zelf je waarnemingen delen

Je kunt zelf je favoriete vogelgebieden heel eenvoudig op de website plaatsen en op die manier delen met andere vogelaars door een inlog te maken en op ‘Add a Birdingplace’te klikken. Op deze manier helpen vogelaars in heel Europa elkaar. Het is bovendien een leuke manier om de lange vogelloze winteravonden in januari en februari te besteden aan vogels kijken.

Nieuwe website voor vogelaars

Om te vieren dat de website is gelanceerd, maak je bij het plaatsen van vogelgebieden op de website nu kans op het winnen van het topmodel Leica verrekijker en telescoop. Kijk op de speciale actiepagina https://www.birdingplaces.eu/go-in-and-win voor meer info.

Birdingplaces is helemaal gratis voor vogelaars. De website is een Nederlands initiatief, maar wel Engelstalig om een zo breed mogelijke groep vogelaars in Europa te kunnen bedienen. Maar als je inlogt en je profiel op NL zet, verschijnen alle vogelnamen wel in het Nederlands en kun je ook de vogelnamen in het Nederlands invoeren.

 

Check de site gewoon eens, en help mee de kaart te vullen met leuke vogelgebieden! De website is momenteel nog niet geoptimaliseerd voor de mobiele telefoon, maar daar wordt op dit moment hard aan gewerkt en is eind januari klaar. Tot die tijd kun je de site het best te bekijken op pc of laptop.

Vind je vogels kijken leuk, bestel dan een van de laatste Roots Vogelmagazine via de webshop.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen