Doe de postcode vogelcheck

Paul Bohre

28 March 2020 .

Kun of mag je de deur niet uit? Vogelbescherming Nederland helpt iedereen aan nieuwe buren! Met de website www.mijnvogeltuin.nl ontdek je welke vogels er bij jou in de buurt leven. Met de tips op maat leer je ook hoe je deze vogels naar jouw tuin lokt. Doe de postcode vogelcheck!

 

De koolmees die een bezoekje brengt aan de stadstuin. Of de grote bonte specht die komt roffelen in een tuin aan de rand van het bos. Elke tuin trekt andere vogels aan. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen enorm genieten van de vogels in hun tuin, maar dat ze niet goed weten wat ze kunnen doen om de vogels te lokken én te behouden. Daar heeft de Vogelbescherming een superleuk project voor verzonnen.

Postcode check

De pimpelmees is een van de allermooiste vogeltjes in de tuin, en dus een graag geziene gast. Foto Roots archief

 

 

Postcode vogelcheck

Het werkt heel simpel. Vul hier je postcode in en Vogelbescherming vertelt je welke vogels bij jou in de buurt leven. Door jarenlang onderzoek heeft Vogelbescherming een goed beeld van de verspreiding van de tuinvogels. Kies vervolgens vijf soorten uit die jij graag in je tuin wil zien, waarna Vogelbescherming advies je geeft voor deze 5 vogels. De adviezen worden afgestemd op de grootte van de tuin, in welke regio de tuin ligt en wanneer je aan de slag wilt gaan.

Postcode vogelcheck

Zadenrijke bloemen trekken veel vogels aan. Foto Shutterstock

 

 

Leven in de brouwerij

Alle tuinen in Nederland bij elkaar vormen een gigantisch natuurgebied: bijna 80.000 voetbalvelden bij elkaar, waar tuinvogels het enorm naar hun zin kunnen hebben. Door de tuin vogelvriendelijker in te richten dragen de tuineigenaren samen een steentje bij aan de natuur in ons land. Maar meer vogels in de tuin is vooral ontzettend leuk. En, het brengt leven in de brouwerij: zang en kleur.

 

Vind je vogels kijken leuk, blader dan eens door het nieuwste Roots Vogelmagazine. Als je hem besteld, wordt hij gratis opgestuurd.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Vogels