Roots Vogelsafari’s 2023 op Texel en Vlieland

Paul Bohre

13 July 2023 .

Vind je vogels kijken leuk en heb je zin om een keer mee te gaan met de Roots vogelsafari’s naar Texel of Vlieland? Texelaar Klaas de Jong en Roots Vogelmagazine-redacteur Paul Böhre laten je daar komend najaar de mooiste vogels zien. We gaan op zoek naar baardmannetjes, draaihalzen en vuurgoudhanen!

In de afgelopen jaren organiseerden Klaas de Jong (bekend van de tv-serie ‘In de ban van de condor’ (winnaar!)) en Paul Böhre al eerder vogelsafari’s op Texel en Vlieland. Deze weekenden bleken een groot succes. Deelnemers zagen maar liefst honderd of meer soorten vogels, waaronder bladkoning, roze spreeuw en vuurgoudhaan. Tijdens deze safari’s draait het om improvisatie en avontuur, met als doel zo veel mogelijk – liefst ook zeldzame – soorten in de kijker te krijgen. Elke dag is weer anders en spannend. Dankzij de twee ervaren vogelgidsen ontgaat je niets en leer je elke dag weer nieuwe soorten herkennen. Natuurlijk is er ook ruimte om ze mooi op de foto te zetten.

Vuurgoudhaan
De vuurgoudhaan is een beauty! Foto: Paul Böhre

Texel 22-24 september

Deelnemers nemen op vrijdag de boot vanaf Den Helder. Paul Böhre en Klaas de Jong vangen je aan de andere kant op . Afhankelijk van het tij bezoeken we de Mokbaai (baardmannetjes) en wandelen we daarna langs de Horsmeertjes (geoorde futen!). Daarna wordt de oostkant van Texel afgezocht met enkele tussenstops waarbij je kans maakt op veel soorten ganzen, roofvogels en steltlopers. Diner en overnachting vindt plaats in hotel Prins Hendrik. Op zaterdag beginnen we (optioneel) met een vroege-vogelwandeling voor het ontbijt rond de vuurtoren. Hier hopen we op trekvogels. Daarna gaan we de hele dag op zoek naar leuke soorten, onder andere in de Slufter. Met biologische Texelse lunch op locatie, en gegarandeerd mooi uitzicht op vogels. Op zondag herhalen we dit programma maar bezoeken we andere plekken. Aan het eind van de middag neem je de boot terug.

Vlieland 29 september-1 oktober

Vlieland verkennen we met de fiets. We zullen ons ’s ochtends vooral concentreren op de oostpunt van het eiland, omdat daar vaak trekvogels uit zee aankomen. Altijd spannend, want je weet echt nooit tevoren wat daar aan vogels allemaal tussen zit. Overdag waaieren we letterlijk uit over het eiland. Want er zijn zoveel leuke plekken om de bezoeken: waddendijk, Kroonspolders, Bomenland, de eendenkooi. We hopen onder andere op bladkoning, paapjes en misschien wel een velduil.

Roots Vogelsafari's op Texel en Vlieland
Fotografen wachten geduldig om een dichterbij dribbelende drieteenstrandloper (foto in de kop!). Foto’s: Paul Böhre

Roots Vogelsafari’s 2023 op Texel en Vlieland

Deze weekenden worden georganiseerd in samenwerking met BirdingBreaks, een organisatie met meer dan 14 jaar ervaring op het gebied van vogel-, natuur- en fotoreizen en expeditiecruises.

  • Data Texel: 22-24 september 2023. Texel is inmiddels volgeboekt!
  • Datum Vlieland: 29 september-1 oktober 2023. Laatste plek nog beschikbaar!
  • Prijs: Texel vanaf € 565, Vlieland vanaf € 625 per persoon.
  • Klik hier voor meer informatie en boeken van de weekends.

Verder lezen

Eerdere weekends naar Texel en Vlieland waren bijzonder vogelrijk.

Vind je vogels kijken leuk, dan is het Roots Vogelmagazine vast iets voor jou.

Wat je leest in Roots Vogelmagazine Najaar 2023:

  • De raaf: alles over een miskend genie
  • Zo herken je de 4 snippensoorten
  • 5 Zwanensoorten in beeld
  • Zo fotografeer je zeevogels
  • Gek vogelgedrag verklaard
  • Vogelrijke rondreis op Lesbos

En nog veel meer – dus bestel dit Roots Vogelmagazine snel! Binnen Nederland betaal je geen verzendkosten. 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Vogels