Roots vogelweekend op Texel

Paul Bohre

21 December 2023 .

Altijd al een keer vogels willen leren kijken? En liefst op een eiland, zoals Texel? Ga dan van 19 t/m 21 april 2024 mee met een Roots/BirdingBreaks vogelweekend op Texel. Vogelkenner en Roots Vogelmagazine columnist Klaas de Jong laat je de mooiste vogels zien en horen. Met 100% blauwborstgarantie!

Texel is de beste vogelhotspot van Nederland, misschien zelfs wel van Noordwest-Europa. Jaarlijks worden er op dit grootste Waddeneiland bijna 300 vogelsoorten waargenomen; ruim 100 verschillende soorten broeden er, maar het grootste gedeelte betreft trekvogels. De voorjaarstrek is zeker net zo spannend als de herfsttrek op Texel, ook dan worden er vaak zeldzame vogels gezien. Dat maakt het vogelen extra spannend. Bovendien zijn veel soorten in hun broedkleed veel mooier op kleur.

Roots vogelweekend op Texel
De zwarte rotgans is een van de specialiteiten van Texel in het voorjaar. Foto: Paul Böhre

Programma in het kort

Vrijdag: je gaat met de boot van 10.30 uur naar Texel, daar vangt reisleider Klaas de Jong je op. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Mokbaai voor steltlopers en lepelaars en maken een wandeling naar de Horsmeertjes achter De Geul. Hier maak je meteen al kans op de blauwborst en koekoek. Na de lunch rijden we via allerlei superleuke vogelplekken aan de oostkant van het eiland naar hotel Prins Hendrik. Onderweg gaan we op zoek naar kluten, plevieren, snippen, sterns, eenden en zilverreigers.

Zaterdag: vroege vogelwandeling rond de vuurtoren met kans op (zeldzame) trek- en zeevogels. Na het ontbijt verkennen we het eiland met kans op morinelplevier, visarend en draaihals. We lunchen bij het uitkijkpunt over de Slufter. ‘s Middags maken we een wandeling in de Muy/Nederlanden of een ander vogelrijk gebied.

Zondag: beginnen we weer vroeg met vogels kijken rond de vuurtoren. Daarna maken we een boswandeling om heel andere soorten vogels te zien en te horen. We maken hier kans op spechten, mezen, zangers als de fitis en zwartkop en misschien wel een appelvink of kruisbek. De rest van de dag checken we de andere vogelrijke plekken op het eiland om nog wat extra mooie soorten te zien. Eind van de middag nemen we de boot terug naar Den Helder.

Roots Vogelweekend op Texel
De kans op het zien van de blauwborst tijdens dit vogelweekend is 100% Foto: Paul Böhre

Boek nu het Roots-BB vogelweekend

Prijs: vanaf € 560.
Wanneer: vrijdag 19 t/m zondag 21 april 2024.
Inclusief: twee overnachtingen in hotel Prins Hendrik, alle maaltijden vanaf lunch vrijdag, vervoer met bus.
Meer info & reserveren klik je hier. Even lekker opwarmen, lees dan hier het verslag van een vorig Texel vogelweekend.

Vind je vogels kijken leuk, dan is het Roots Vogelmagazine zeker iets voor jou!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Vogels