Succesvol Waddenvogelfestival

Paul Bohre

15 May 2019 .

Afgelopen weekend vond het Waddenvogelfestival plaats op Texel. Ook Roots was van de partij. Belangstellenden konden met excursies mee en op vogelrijke plekken veel soorten zien. Ook was er een Big Dag waarbij team streden wie de meeste soorten zag. En dat alles voor het goede doel: de bescherming van duinvogels. In totaal is meer dan € 16,000 opgehaald tijdens dit succesvolle Waddenvogelfestival.

 

Verspreid over het eiland waren er een aantal populaire vogelkijkpunten geselecteerd waar vrijwilligers uitleg gaven over het gebied en de vogels die er te zien zijn. Hier kon je door een telescoop en verrekijker kijken en genieten. Vanaf vrijdagmiddag waren er speciale vogelexcursies onder leiding van ervaren gidsen. Je kon kiezen tussen twee of drie uur wandelen, of drie uur meegaan in een minibus met als doel zoveel mogelijk vogels te bekijken. Ook Roots Vogelmagazine redacteur Paul Böhre leidde zaterdag twee excursies. Tijdens de eerste excursie liepen 18 deelnemers mee, tijdens de tweede 15. Alle inkomsten van deze vogelexcursies gingen naar het goede doel.

 

Vogelmarkt

In de Cocksdorp vond op zaterdag 11 mei een vogelmarkt plaats. Op het waterplein in De Cocksdorp vertoonden diverse kunstenaars hun kunstwerken en op de markt stonden diverse aanbieders van vogelreizen, natuurorganisaties, outdoor kleding, verrekijkermerken, boeken, enzovoort. Het gehele weekend was er in en rond het Vogelinformatiecentrum een grote optiekshow. Alle bekende verrekijkermerken gaven uitleg, service en verkochten hun mooie apparatuur.

Succesvol Waddenvogelfestival

De winnaars van de Big Dag: The Dutch Knights met maar liefst 146 soorten.

 

Succesvol Waddenvogelfestival

Ondertussen werd er op zaterdag gestreden tijdens de Texel Big Day. Twaalf teams van twee of drie vogelaars gingen 24 uur lang al fietsend op zoek naar zo veel mogelijk vogelsoorten. Held Vincent Stork zelfs lopend! Dit allemaal om aandacht te vragen voor het goede doel: duinvogels zoals wulp en tapuit. Deze vogels hebben het in geheel Nederland moeilijk. Daarom is de wulp in 2019 ook uitgeroepen tot vogel van het jaar. In totaal is er meer dan 16.000 euro opgehaald. Het was een bijzonder succesvol Waddenvogelfestival.

Succesl Waddenvogelfestival

Wulp is een van de goede doelsoorten omdat hij sterk achteruit gaat in aantal. Foto Ralph Martin Agami

 

Meer weten over het jaarlijks terugkerende Waddenvogelfestival of alsnog doneren?

Klik hier voor een leuke impressie van het afgelopen weekend.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws