Superleuke vogellezingen

Paul Bohre

26 August 2019 .

KOM NAAR HET ROOTS VOGELFESTIVAL

Tijdens het Roots Vogelfestival op zaterdag 14 september zijn er gedurende de hele dag om het half uur superleuke vogellezingen. Over albatrossen, zeearenden, ooievaars en andere magnifieke zwevers.

 

Om het half uur start een lezing in de filmzaal van het MuseumEiland. Thema is: magnifieke zwevers. Je kunt hier genieten van spectaculaire lezingen. Onder andere over de arenden in de Biesbosch, overtrekkende ooievaars, albatrossen met een spanwijdte tot wel 3,50 meter en de adembenemende avonturen van wereldvogelaar Arjan Dwarshuis. Het bijwonen van een lezing is gratis. Als je een lezing wilt bijwonen, kun je hiervoor op de dag zelf een plek reserveren bij de balie van het Roots Vogelfestival. Wel moet je voor de dag zelf een dagticket kopen.

 

Wereldvogelaar

Arjan Dwarshuis, wereldvogelaar, verbrak in 2016 het wereldrecord vogels kijken. Hij bezocht in een jaar tijd 40 landen en zag 6.852 vogels. Arjan deelt zijn unieke verhalen en enthousiasme voor vogels. Na zijn lezing kun je zijn boek ‘Een bevlogen jaar’ kopen en laten signeren. Tijd: 11.00-11.30 uur.

Saskia van Loenen en Jean-Pierre Geelen, auteurs van het boek Spotvogels

 

Vogels spotten door Saskia van Loenen en Jean Pierre Geelen

Saskia van Loenen, o.a. redacteur bij NRC Handelsblad, en Jean Pierre Geelen, o.a. redacteur bij de Volkskrant, delen hun passie voor vogels en schrijven samen een column en een boek. Zij delen hun persoonlijke belevenissen met de nodige humor. Na hun lezing kun je hun boek ‘Spotvogels’ kopen en laten signeren. Tijd: 12.30-13.00 uur.

 

Unieke zwevers: de albatros door Otto Plantema

Natuurfotograaf Otto Plantema trok 40 jaar de halve wereld rond om alle albatrossoorten te zien. Otto deelt zijn kennis over deze unieke zwevers, die eindeloos boven zee zweven op voedseljacht. Na zijn lezing kun je zijn boek ‘Around the world for Albatrosses’ kopen en laten signeren. Tijd: 13.15-13.45 uur.

 

Alles over de zeearend

Werkgroep Zeearend Nederland doet een spectaculair onderzoek naar de zeearend. Ze hebben dit voorjaar 4 jonge zeearenden gezenderd, die nu gevolgd worden door middel van een logger. Ze vertellen je alles over hoe het onderzoek in zijn werk gaat, wat de resultaten tot nu toe zijn en hoe je zelf ringnummers kunt aflezen en doorgeven.

Tijd: 14.45-15.15 uur.

 

Superleuke vogellezingen

Dit is een selectie van het aanbod. Klik hier voor het complete programma. Tot 14 september!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Vogels