Het oer-Hollandse Klompenpad steekt voor het eerst de grens over

Daniël Mulder

13 October 2020 .

Het Gelderse dorpje Babberich wordt het startpunt van het eerste internationale Klompenpad. Het Babborgapad is een wandeling van 11 kilometer door het buitengebied van Babberich, waarvan bijna 5 kilometer over Duits grondgebied. Het Klompenpad wordt zaterdag 17 oktober officieel geopend.

Het Babborgapad is genoemd naar een oude naam van het dorp Babberich namelijk Babborch. Het nieuwe klompenpad sluit aan op het Rijnstrangenpad en maakt deel uit van een netwerk van Klompenpaden in Gelderland en Utrecht. Het is het 130ste Klompenpad en het 4e klompenpad in de gemeente Zevenaar. De andere drie zijn: het Rijnweidepad, Rijnstrangenpad en het recent geopende Bevermeersepad. Het Babborgapad is het 1ste pad dat grensoverschrijdend is.

Wat zijn Klompenpaden?

De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken, wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en campings. Ook worden bewoners uit de buurt betrokken zijn bij de realisatie van het pad.

Brochure en app

Het Babborgapad is gemarkeerd met groene klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is lokaal te koop bij: Coop, Kulturhus De Borg, ’t Centrum, Restaurant De Stempel en VVV’s in de regio. Klompenpaden zijn verboden voor honden. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 17 oktober beschikbaar via de website en de Klompenpaden-app.

Meer wandelnieuws

  • Het Jufferpad in Renswoude was het 100ste klompenpad dat werd geopend.
  • Wandelen wordt steeds populairder. Volgens de laatste cijfers van Wandelnet wandelen 11 miljoen Nederlanders (65% van de bevolking) voor het plezier.
  •  Je kunt virtueel wandelen door Nederlands mooiste natuurgebieden. Kijk je mee?

Foto header: Daniël Mulder

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen