Alle bankjes langs het wandelpad in een app

Daniël Mulder

26 February 2019 .

bankje

Nationaal park de Maasduinen; Mariakapel of Paterskapel;

Tijdens een wat langere natuurwandeling heb je soms behoefte aan een pauze. Bijvoorbeeld voor een lunch of om de voeten even rust te geven. Maar waar langs het pad staat een bankje? De app Alle bankjes biedt uitkomst. Roots test de app.

bankje

Foto: Niels Kooyman

Veel natuurwandelaars herkennen ongetwijfeld dit wandelpadgesprek.
“Ik ben een beetje moe, zullen we zo even stoppen bij een bankje?”
“Goed idee.”
Even later: “Misschien komt er na die bocht een bankje….”
“Helaas, weer niet.”
“Lopen we nog even door?”
“Zucht, oké.”

De vraag is altijd: na hoeveel bochten geef je het op en ga je op een boomstronk zitten of in het gras? Voor dit kleine wandelaarsongemak is er een simpele oplossing bedacht. De app Alle bankjes. Deze gratis app (alleen te vinden in de Google Play Store, helaas nog niet voor Apple-gebruikers) laat binnen een straal van 5 kilometer waar je wandelt, alle bankjes zien die er zijn.

118.000 bankjes

Ruim 118.000 bankjes staan er al in. Er wordt – als die informatie bekend is – zelfs onderscheid gemaakt tussen bankjes met en zonder rugleuning en picknickbankjes. En zoals vaak bij dit soort apps kun je ook zelf bankjes toevoegen of aangeven wat voor een soort bankje het is. Verdwenen bankjes kun je ook doorgeven.

Jammer genoeg werkt de app niet zonder wifi-verbinding. Dus in natuurgebieden die nog iets van wildernis ademen hapert de app soms. Niet erg, wie zoekt nou naar bankjes in de wildernis? Nieuwsgierig naar de app? Downloaden kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen