Staatsbosbeheer lanceert Boswachterspaden

Daniël Mulder

17 July 2018 .

boswachterspaden

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben hun mooiste routes gebundeld onder de naam Boswachterspaden. Vaak zijn het bestaande paaltjesroutes. Ook bieden de boswachters seizoenswandelingen aan.

boswachterspaden

Wie anders dan de boswachter kent de mooiste plekken van het gebied dat hij of zij beheert. Staatsbosbeheer heeft daarom haar boswachters de mooiste wandelroutes laten kiezen of samenstellen. Zij nemen je mee langs hun favoriete plekken en laten je de ruige zijpaadjes nemen waar je anders voorbij zou lopen. Ook wijzen ze je op bijzondere planten en dieren in het gebied.

Van 5 tot 20 km

Op de provincie Overijssel na kun je in alle provincies routes vinden. Er staan in totaal veertig wandelingen op de site van Staatsbosbeheer. Dertig routes tussen de 5 en 11 km en tien routes van 12 tot 20 km. Er zijn dus paden voor mensen die er even ‘tussenuit’ willen maar ook langere afstanden voor avonturiers. Ook komen er per seizoen nieuwe routes bij.

Aan het begin van elk boswachterspad staat een paal met daarop het keurmerk, een voetstap, en een QR-code en link waarmee de route gedownload kan worden. De routes zijn ook te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

 

Foto’s: Daniël Mulder

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen