Nieuw langeafstandspad: De Loop van Hunze en Hondsrug

Daniël Mulder

15 February 2021 .

Hondsrug

Nederland is een langeafstandspad rijker. De Loop van Hunze en Hondsrug is een bijna 250 km lange route van Groningen naar Emmen over de Hondsrug en terug door het Hunzedal. Het pad is ontwikkeld door Het Drentse Landschap.

Het Drentse Landschap heeft ervaring met het bedenken van langere wandelpaden. De Loop van de Reest was de eerste langeafstandswandeling die de natuurorganisatie in 2003 ontwikkelde. Later volgden De Loop van het Oude Diep, De Loop van de Drentsche Aa en De Loop langs de Hunebedden. Nu is De Loop van Hunze en Hondsrug de vijfde in deze reeks wandelgidsen. De gids telt vijftien etappes met een totale lengte van bijna 250 kilometer.

Door eeuwenoude landschappen

Het langeafstandspad gaat over de Hondsrug in de provincies Drenthe en Groningen. Dit landschap tussen Groningen en Emmen heeft een geschiedenis van meer dan 5.000 jaar oud. Op de terugweg naar Groningen wandel je door het Hunzedal en langs het riviertje de Hunze.

Alle 15 etappes van De Loop van Hunze en Hondsrug (€ 13,50) zijn ingetekend op twee kaartjes die je kunt uitklappen. De routebeschrijvingen staan bij de tekst. Het boek is met een spiraal gebonden. De gids is leverbaar vanaf 22 februari 2021.

Ken je het Roots Natuurpad? Dit pad van ruim 450 km is het langste natuurpad van Nederland en gaat zoveel mogelijk over onverharde paden. Bestel de gids hier eenvoudig online.

Meer wandelnieuws

  • Het Gelderse dorpje Babberich wordt het startpunt van het eerste internationale Klompenpad. Het Babborgapad is een wandeling van 11 kilometer door het buitengebied van Babberich, waarvan bijna 5 kilometer over Duits grondgebied.
  • Het heuvelachtige landschap bij Lochem biedt niet alleen fraaie natuur. Via bodemschatten op het wandelpad kun je de geschiedenis van het landschap ontdekken. Ontdek het met deze nieuwe Roots-route.
  • De horeca is nog altijd gesloten. Maar als wandelaar kun je onderweg ook zelf voor hete thee zorgen of voor vers gemalen koffie. Roots testte een thermosfles van Stanley en een koffieset van Rubytec.

Foto’s: Ernst Kremers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen