Wandelinspiratie: De mooiste vlinder- en vogelwandelingen

Daniël Mulder

26 February 2021 .

vlinder- en vogelwandelingen

Krijg je door het mooie weer ook zo’n zin om te wandelen? Dan is De mooiste VLINDER- & VOGELWANDELINGEN van Nederland echt iets voor jou. Het is de meest recente gids in de succesvolle serie natuurwandelgidsen van Roots.

Foto: Theo Bosboom

Vlinders en vogels geven een landschap kleur. Het gele kuifje van de vuurgoudhaan, het vlammende rood van de roodborst, het koninklijke blauw van de grote weerschijnvlinder of alles ineen: het bonte kleurenpalet van de dagpauwoog of een putter. Het blijft verbazingwekkend hoeveel kleurtinten je kunt spotten langs de wandelpaden. Wat kleur en uiterlijk betreft zijn vogels en vlinders de vliegende fotomodellen van Nederland.

vlinder- en vogelwandelingenNieuwste wandelgids van Roots

Voor De mooiste VLINDER- & VOGELWANDELINGEN van Nederland hebben we wandelroutes door de meest vogel- en vlinderrijke natuurgebieden uitgezocht: van Friesland tot in de heuvels van Zuid-Limburg, waar je zomaar de koninginnenpage kunt zien. De gids biedt ook korte portretten van dagvlinders – en soms een dagactieve nachtvlinder – en vogels. Naast een wandelgids heb je dus ook een veldgids bij je. En als toetje hebben we nog een stel hotspots op een rij gezet.

Hier vind je meer informatie over onze nieuwe gids, inclusief een overzicht met de routes. Wil je de gids bestellen, dat kan eenvoudig via onze webshop.

Meer wandelgidsen van Roots

  • Het langste NATUURPAD van Nederland – ook wel het Roots Natuurpad genoemd – is een langeafstandwandeling van 456 km. Het voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België. Uniek aan deze route is dat het asfalt zoveel mogelijk vermeden wordt; maar liefst 70% van de route gaat over onverharde paden, zoals bos-, schelpen- en boerenpaden en zandweggetjes. Nu al 6e druk!
  • In De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland vind je 17 natuurroutes door de meest uiteenlopende bossen. Van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos.
  • In De mooiste wandelingen langs WATER vind je 17 natuurroutes die langs het blauwe goud van Nederland gaan. Trek bijvoorbeeld je laarzen aan voor een ruige tocht bij Kwade Hoek of struin langs Veluwse bosbeekjes én de IJssel in één wandeling. Nu al 2e druk!

Foto header: Eric Van Hul


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen