Uitwaaiwandeling: bij de duinen van Goeree is de zee de baas

Daniël Mulder

16 January 2020 .

Duinen van Goeree

Al sinds mensenheugenis is de Kwade Hoek bij het Zuid-Hollandse Goedereede in beweging. Zeestromingen, wind en erosie hebben een landschap gecreëerd waar je je als wandelaar nietig in voelt. Roots heeft in deze Duinen van Goeree een prachtige en ruige uitwaaiwandeling uitgestippeld. Tip: trek wel laarzen aan wanneer je langs de ruige rand van Nederland gaat lopen.

Duinen van Goeree

Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

De Kwade Hoek

De Kwade Hoek, onderdeel van de duinen van Goeree en in beheer bij Natuurmonumenten, is aan het einde van de 19e eeuw ontstaan en is nog altijd volop in beweging. Door de aanleg van de Deltawerken is de Kwade Hoek als enige plek in Zuid-West-Nederland buitendijks blijven liggen. Hierdoor is het een van de weinige plekken in Nederland waar nog jonge duinvorming plaatsvindt.Wandelen: duinen van Goeree

Deze Roots-wandeling is opgenomen is de Roots-wandelgids: De mooiste wandelingen langs WATER. Daarin vind je ook nog 16 andere wandelroutes langs het blauwe goud van Nederland. De gps-track van deze uitwaaiwandeling is gratis en deze download je hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen