Kijken naar wandelen: Dwars door de Lage Landen

Daniël Mulder

15 April 2024 .

wars door de lage landen

De Belgische tv-presentator Arnout Hauben, bekend van de programma’s Rond de Noordzee, Dwars door de Middellandse Zee en Dwars door de Lage Landen, gaat vanaf zondag 21 april opnieuw op avontuur. Hij trekt dan voor het tweede seizoen zijn wandelschoenen aan om Nederland en België te verkennen. Dit keer wandelt hij vanuit Lauwersoog diagonaal naar De Panne in Vlaanderen.

Dwars door de Lage Landen
Presentator Arnout Hauben in de omgeving van Vorden in het eerste seizoen van Dwars door de Lage Landen.

Dwars door de Lage Landen

Presentator Arnout Hauben loopt, net als in seizoen 1, samen met zijn vrienden Philippe Niclaes (cameraman) en Ruben Callens (geluidsman). Het tweede seizoen van Dwars door de Lage Landen start waar het vorige seizoen eindigde. Vanuit Lauwersoog wandelt Hauben met zijn vrienden diagonaal door het hart van Nederland naar de meest zuidelijk gelegen kustplaats van Vlaanderen, De Panne.

dwars door de lage landen
Cameraman Philippe Niclaes (links) en geluidsman Ruben Callens (rechts).

De route is 1.000 kilometer lang en doorkruist talloze mooie natuurgebieden. Ook nu weer spreekt Hauben op geheel eigen wijze met mensen die hij onderweg tegenkomt. Ook gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. 

De tv-serie is vanaf zondag 21 april 2024 te zien op NPO 2 om 20.15 uur. Dwars door de Lage Landen bestaat uit acht afleveringen en is een co-productie van de VPRO en het Vlaamse productiehuis De Chinezen. Het programma wordt dit najaar ook in Vlaanderen uitgezonden, op VRT 1.

dwars door de lage landen

Wandel met Roots dwars door Nederland

Ook zin in een wandelavontuur? Het Roots Natuurpad is een ruim 450 kilometer lange en uitdagende wandelroute dwars door Nederland. Het voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België, zoveel mogelijk over onverharde paden en trage wegen.

Foto’s: De Chinezen


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen