Natuurwandelen met de hond (aan de lijn)

Daniël Mulder

16 January 2018 .

Honden aan de lijn

Wandel je graag met je hond door de natuur? En wil jij van deze wandeling een mooie beleving maken, voor jou én je hond? Doe dan mee aan de workshop ‘Wandelen met de hond aan de lijn is leuk.’

wandelen met de hond

Wandelen met een aangelijnde hond kan ook leuk zijn. Foto: Daniël Mulder

In lang niet alle natuurterreinen is het toegestaan om je hond los te laten. Vanwege grote grazers of de aanwezigheid van wild moet de hond daarom vaak aan de lijn. Hoe natuurwandelen met een aangelijnde hond ook leuk kan zijn, leer je op zaterdag 27 januari in natuurgebied de Kampina.

Onder begeleiding van een hondengedragsbegeleider, die samenwerkt met Natuurmonumenten, zet je de snuffelkunsten van je hond actief en op speelse wijze in. Tijdens de workshop krijg je inzicht in het gedrag van je hond, je leert meer over de natuur en je ontdekt waarom aanlijnen zo belangrijk is.

Praktisch

Locatie: Kampina, parkeerplaats Burg. vd Oeverweg – Posthoornseweg, Oisterwijk (NB). Tijd: 10-12 uur. Prijs: € 55 (leden Natuurmonumenten, € 40). Na afloop ontvang je een certificaat van deelname en een goodiebag voor baas én hond. Aanmelden kan via mail: [email protected].

 

Meer lezen over honden

Honden houden van wandelen, maar ook van mensen blijkt uit onderzoek.

En wist je dat er in Zwitserland een hondenvriendelijk wandelpad bestaat?

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen