Lezersaanbieding: wandelvakantie in nationaal park Hainich

Daniël Mulder

20 October 2016 .

Nationaal park Hainich, het grootste aaneengesloten loofbos van Duitsland, is een prettig thuis voor ransuilen, Turkse lelies en wilde katten. Dat het ook een wandelparadijs is voor natuurliefhebbers, dat ontdek je in de nieuwe Roots. Lezers kunnen met 10 procent korting een 3-daagse wandelvakantie boeken naar Hainich.

De beuken zijn de baas in Hainich, dat op 30 km van de Duitse stad Erfurt ligt (foto: Niels Kooyman)

Het woud van Hainich is altijd relatief ongeschonden gebleven. In 1997 kreeg 53 km2 de status nationaal park, ruim 100 km2 omringende natuur is bufferzone. Van het park is 70 procent bebost met overwegend beuken. Beukenbossen komen alleen in Europa voor en daarom is Hainich, met nog vier Duitse beukenbossen, door de Unesco uitgeroepen tot beschermd werelderfgoed.

In Hainich zijn twintig wandelingen gemarkeerd; drie ervan geven samen een goed beeld van de verschillende landschappen.
1. Saugraben, 10 km. Noordelijk deel met het meest afwisselende landschap.
2. Sperbersgrund & Welterbe, samen 15 km. Naar het hart van het park, grotendeels door bos.
3. Wildkatzenpfad, 7 km. Langs de rand van het park met een uitzichttoren op het hoogste punt.

Speciaal voor lezers
Roots stelde samen met Hainichhöfe een arrangement samen. Hainichhöfe bestaat uit zes exclusieve vakantiechalets, gelegen midden in de prachtige natuur van het nationale park Hainich. Omgeven door groen, idyllisch gelegen op een kleine heuvel, aan de rand van indrukwekkende beukenbossen.

Prijs
Roots-lezers krijgen een exclusieve korting van 10 procent bij een boeking van minimaal drie nachten. Normaal gesproken kost een overnachting voor twee personen € 170, met de Roots-aanbieding daalt de prijs naar € 153 per overnachting in een chalet.

Arrangement
– 3 overnachtingen
– welkomstpakket met brood en lekkernijen voor het ontbijt
– 1 fles welkomstwijn

Info en reserveren
Kijk voor info op Hainichhöfe. Reserveren? Bel +49-3603-3988229 of mail naar Hainichhöfe.  Vermeld bij de boeking: Roots magazine. De aanbieding is geldig tot 31 december 2016.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen