Gezocht: de mooiste natuurbankjes van Nederland én België

Daniël Mulder

27 January 2021 .

natuurbankjes

Waar staan de mooiste natuurbankjes van Nederland en België? Voor welk zalig zitje loop je graag om? Waar rust je het liefste uit? Voor een nieuwe rubriek zijn wij op zoek naar de favoriete natuurbankjes van onze lezers en het verhaal dat erbij hoort.

Geen lange natuurwandeling is compleet zonder dat je even plaatsneemt op een lekker bankje om je meegebrachte boterhammetjes op te eten. Om even tot rust te komen, de gedachten te laten gaan, van het uitzicht en de stilte te genieten of een goed gesprek te hebben. Gewoon genieten, midden in de natuur. Voor sommigen is zo’n bankje op zo’n plekje zelfs het doel van de wandeling. Heb jij ook zo’n favoriet zitje? Laat het ons dan weten!

natuurbankje

Foto: Edwin Giesbers

Hoe doe je mee?

Laat ons weten waar jouw zaligste zitje staat. Geef een beschrijving van het natuurgebied, de wandelroute en de plek langs die route waar het natuurbankje staat (eventueel met gps-coördinaten). Heb je er een foto van, stuur die dan mee. Beschrijf vervolgens in maximaal 200 woorden waarom juist dit bankje je favoriet is: vanwege de plek? Heb je er herinneringen bij? Ga je er graag alleen naartoe of met anderen? Heb je er een bijzondere natuurervaring meegemaakt? Kortom: vertel jouw verhaal bij jouw lievelingsbankje.

Stuur je inzending naar [email protected]. De mooiste leukste, ontroerendste of bijzonderste inzendingen krijgen een rol in een nieuwe rubriek in Roots.

Twee natuurbankjes…. Foto: Bas Meelker

Alle bankjes in een app

Tijdens een wat langere natuurwandeling heb je soms behoefte aan een pauze. Bijvoorbeeld voor een lunch of om de voeten even rust te geven. Maar waar langs het pad staat een bankje? De app Alle bankjes biedt uitkomst. Roots test de app.

Houd je van wandelen? In het nieuwe februarinummer van Roots vind je een mooie route (met routekaart) langs de landgoederen rond Renswoude. Bestel het nummer eenvoudig online. Je krijgt het nummer dan zonder verzendkosten thuisgestuurd.

 

Foto header: Ernst Kremers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen