Het favoriete natuurbankje van…

Daniël Mulder

19 July 2021 .

Natuurbankje

Geen natuurwandeling is compleet zonder even uit te rusten op een fijn bankje voor een hapje eten, om van het uitzicht en de stilte te genieten of de gedachten te laten gaan. In onze nieuwe rubriek ‘De mooiste natuurbankjes’ tonen Roots-lezers je hun favoriete natuurbankjes en vertellen het verhaal dat erbij hoort. Deze keer neemt Monique van Middelkoop uit Zandvoort je mee naar Drenthe.

“Vorig jaar in mei kampeerden wij zelfvoorzienend vanwege corona op Camping Diever, direct grenzend aan nationaal park Drents-Friese Wold. Prima te doen, in je eigen bubbel. We hadden onze fietsen mee en overdag gingen we vaak samen een route fietsen. Een paar uurtjes en dan weer retour, aangezien Sparky, onze Ierse Setter al die tijd op de camper paste. In het Drents-Friese Wold kun je op verschillende plekken ook heerlijk lopen met de hond los en dus ging ik vaak na ons fietstripje, gewapend met mijn camera en de hond, heerlijk de bossen in. Fotograferen is een van mijn grote hobby’s. Ik ben vooral dol op mooi licht en dus zijn zonsopkomsten en -ondergangen zeker favoriet.”

Natuurbankje

Dit bankje kijkt uit over de Hoekenbrink, een gebied van 0,75 km2 met heide en vennetjes. Hier kun je zomaar vlinders als het heideblauwtje of gentiaanblauwtje zien fladderen, en vogels als de zwarte specht, havik, veldleeuwerik, geelgors en roodborsttapuit laten zich er vaak horen en zien.

Natuurbankje biedt geluksmoment

“Op een avond ging ik er lekker alleen op uit, op de fiets. Op een gegeven moment zag ik langs mijn route een bankje op een heuveltje staan met uitzicht op de Hoekenbrink. Ik was er helemaal alleen. Wat een heerlijk ‘zen’ plekje! Genieten van de rust, luisteren naar ruisende bomen, zoemende insecten en zingende vogeltjes… Op zulke momenten kom je helemaal tot rust. En dat moest natuurlijk ook even worden vastgelegd. Ondanks een tijd met allerlei restricties is deze foto mijn herinnering aan een mooi verblijf in eigen land – een echt geluksmomentje.”

Natuurbankje

Geelgors. Foto: iStock

Waar staat dit bankje?

Het Hunterpad, een fietspad, begint naast natuurkampeerterrein Oude Willem (Bosweg 8, 8439 SN Oude Willem, Diever), bij ANWB-paddenstoel 24359 (gps-coördinaten N 52° 53.212 E 006° 19.094). Volg hiervandaan het Hunterpad tot je na een wildrooster het bankje ziet staan. Wist je dat Roots een wandeling heeft waarbij je dit natuurbankje passeert? Bekijk hier de routekaart en download de gps-track van de wandeling.

Extra dik zomernummer van Roots

In de nieuwe Roots van juli & augustus staat het natuurbankje op de Lemelerberg in Overijssel. Bestel de extra dikke zomereditie hier eenvoudig online. Gebruik de kortingscode ‘GRATIS’ en je betaalt (binnen NL) geen verzendkosten.”

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen