Nieuw klompenpad: Wiseperpad ligt op de rand van de Veluwe

Daniël Mulder

9 April 2019 .

klompenpad

Gelderland is een klompenpad rijker. In  Wezep wordt vrijdag 12 april het Wiseperpad geopend. Dit 17 kilometer lange klompenpad gaat door het buitengebied van Wezep en Hattemerbroek.

Het Wiseperpad loopt langs de noordgrens van de Veluwe. De route biedt bos, heide en een landgoed. Ook wandel je langs de kustlijn van de voormalige Zuiderzee, met uitzicht op het veenweidegebied. Het startpunt ligt bij boerderijcamping ’t Heeterveen aan de Zuiderzeestraatweg 451 in Wezep.

klompenpad

Netwerk van klompenpaden

Het Wiseperpad is naast het Vreepad het tweede klompenpad in de gemeente Oldebroek en sluit aan op het Assenradepad bij Hattem. De route is onderdeel van een landelijk netwerk van Klompenpaden. Het Wiseperpad is gefinancierd door de gemeente Oldebroek, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.
Klompenpaden worden ontwikkeld door Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landgoederen, weilanden en akkers waar het klompenpad doorheen loopt.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is te koop bij cafetaria Nagelhout in Hattemerbroek en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met paarse klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden vanwege verstoring van vee en wild. De route is vanaf 12 april beschikbaar via de klompenpaden-website. Daar vind je ook informatie over het landschap en de cultuurhistorie. De wandeling is ook beschikbaar via de Klompenpaden-app.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen