Klaar voor de nacht met de Seeker 2 pro van Olight

Daniël Mulder

19 oktober 2020 .

Olight

"Dark, spooky woods in the night with one solitary flashlight light. Purposefully dark for spooky, mysterious effect. Related:"

Roots test regelmatig outdoorspullen die het leven van een natuurliefhebber net iets fijner maken. Omdat de dagen korter worden en de nachten langer, proberen we de Seeker 2 pro van Olight. Een zaklamp ja, maar wat voor een.

Klik. En toen was er licht. De eerste keer dat je buiten in de duisternis de Seeker 2 pro aanzet, word je overvallen door een aangename sensatie: wat een berg licht zit er verstopt in deze zaklamp van Olight. In de felste stand levert die maar liefst 3200 lumen en verlicht je de wereld om je heen tot op 250 meter. Best handig tijdens een boswandeling die net wat langer duurde dan je had ingeschat.

Lumen, lumen, wat is dat ook alweer? Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt. Als je bedenkt dat een schemerlamp ongeveer 200 lumen biedt, dan weet je hoeveel licht je bij de hand hebt met deze Seeker 2 pro.

Olight: de zon in je hand

Vijf standen biedt deze zaklamp: in de maanstand (5 lumen) kun je 12 dagen lang schijnen. Maar de mediumstand (300 lumen), die al licht biedt tot op 70 meter, houdt het ook ruim 9 uur vol.

De bijna 13 cm lange zaklamp ligt dankzij het ergonomische handvat met zachte delen lekker in de hand en door de aluminium behuizing voelt de lamp solide aan. Opladen gaat ook nog eens eenvoudig dankzij een magnetische oplader. Het is helder: laat de donkere maanden maar komen.

Seeker 2 pro, Olight, € 179,95. Info: olightstore.nl.

Meer outdoor voor natuurfans

Bekijk ook onze test voor verrekijkers die geschikt zijn voor de tuin.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen