Roots lanceert het langste natuurpad van Nederland: 459 km

Daniël Mulder

6 September 2016 .

Roots Natuurpad

Onverhard pad over de Veluwe (Foto: Niels Kooyman)

Het langste natuurpad van Nederland

Nederland is een nieuw langeafstandspad rijker. Onder de titel Het langste natuurpad van Nederland lanceert Roots een natuurpad van 459 km lang, dwars door Nederland. Het voert je in 32 dagetappes van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België: van Delfzijl naar Goirle.

Uniek aan deze route is dat het asfalt zoveel mogelijk wordt vermeden; maar liefst 70 procent van de route gaat over onverharde paden, zoals bos-, schelpen- en boerenpaden en zandweggetjes. Precies die paden die je stap vertragen zodat je nog meer kunt genieten van de natuur om je heen. Het Roots LAW Natuurpad doorkruist 5 provincies en 3 nationale parken. De 32 dagetappes, die afzonderlijk gelopen kunnen worden, variëren in lengte van 7,8 tot 28,4 km.

WANDELboekje

In de wandelgids, die via Roots met korting besteld kan worden, zijn 68 duidelijke routekaarten- en beschrijvingen opgenomen, maar ook bijzondere natuurhotspots. Dit zijn 136 plekken op de route waar je bijzondere flora en/of fauna kunt tegenkomen, van rode bosmier tot Kempisch heideschaap, van kattenstaart tot bruin zandoogje.

De wandelgids wordt 17 september gelanceerd, tijdens het Roots Natuur-Event op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Er is die dag nog veel meer te doen, zoals het volgen van excursies en lezingen van natuurfotografen en vogelexperts.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen