Roots Natuurpad op shortlist Wandelroute van het Jaar 2018

Daniël Mulder

31 January 2018 .

Natuurpad

Wandelaar bossen Rechterense Veld

Het Roots Natuurpad staat op de shortlist van de ‘Wandelroute van het Jaar 2018’. Vijf routes dingen nu nog mee naar deze eretitel. Op 10 februari 2018 wordt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent de winnaar bekendgemaakt. Voor deze trofee komen Belgische en Nederlandse wandelinitiatieven in aanmerking die het voorbije jaar nieuw waren of vernieuwd werden.

Natuurpad

De 5 kanshebbers

Een wandeling rondom Zuid-Limburg. Een lus van 277 km rondom het zuidelijke puntje van Nederlands Limburg door België, Duitsland en Nederland. Een uitgave van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Roots Natuurpad. Een langeafstandspad van 459 km van Groningen tot de Belgische grens. Gaat voor 70% over onverharde paden. Een initiatief van Roots Magazine.

Wandelnetwerken Vlaamse-Ardennen. De twee nieuwe wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen ontsluiten samen met het bestaande netwerk Getuigenheuvels in totaal 850 km bewegwijzerde wandelpaden. Een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

GR 512. De 173 km lange vernieuwde Heuvelroute door de provincie Vlaams-Brabant van Diest naar Geraardsbergen. Een initiatief van Grote Routepaden.

Thorpark. 11 wandellussen vanuit de nieuwe toegangspoort Thorpark achter de voormalige mijn van Waterschei. Een initiatief van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Bestellen?

Zin om het Roots Natuurpad te lopen? Bestel hier de routegids.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen