Voor liefhebbers van ons Natuurpad: de Roots Natuurpad wandelpin

Daniël Mulder

4 February 2022 .

wandelpin

Heb je het Roots Natuurpad gewandeld (of ben je nog bezig) en wil je een aandenken aan je onverharde wandelavontuur? Dan is de Roots Natuurpad wandelpin echt iets voor jou. Je kunt de wandelpin eenvoudig bevestigen aan je rugzak.

Het Roots Natuurpad is een avontuurlijk wandelpad van ruim 450 kilometer dwars door Nederland. Het voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België, zoveel mogelijk over onverharde paden en trage wegen. Uniek aan deze route is dat het asfalt zoveel mogelijk wordt vermeden; maar liefst 70 procent van de route gaat over onverharde paden, zoals bos-, schelpen-, boeren, en zandpaden. Precies die paden die je stap vertragen zodat je nog meer kunt genieten van de natuur om je heen.

Roots Natuurpad wandelpinRoots Natuurpad wandelpin

Het Roots Natuurpad is geliefd, want de bijbehorende wandelgids heeft inmiddels de 9e druk bereikt. Dat betekent dat veel natuurwandelaars de eindstreep (daar gaan we dan maar even van uit :)) hebben gehaald bij de grens van het Noord-Brabantse Goirle.

Wil je een mooi aandenken aan je onverharde avontuur, dan is deze wandelpin van het Roots Natuurpad echt iets voor jou. Je bevestigt deze eenvoudig aan je rugzak en is ook makkelijk weer los te halen.

Wandel voor een boom

Roots heeft de wandelpin ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Wandelpin. Extra leuk: van elke verkochte wandelpin gaat er € 0,50 naar de stichting Trees for All, die bomen plant. Voor elke tien verkochte wandelpins wordt er één boom geplant. Je kunt de Roots Natuurpad wandelpin bestellen via deze website.

trage weg

Foto: Daniël Mulder

Meer over het Roots Natuurpad

  • Zoek je een mooie wandeluitdaging voor 2023? Kies dan voor het Roots Natuurpad.
  • Een overzicht van de etappes van het Roots Natuurpad vind je hier.
  • Handig voor beginners: het Roots Natuurpad in 8 vragen.
  • De gids bestel je eenvoudig online via de onze webshop. Je betaalt binnen Nederland geen verzendkosten.

Foto bovenaan (niet de inzet): Niels Kooyman

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws