Dag van de Trage Weg: voor fans van zandpaden en landweggetjes

Daniël Mulder

15 October 2019 .

trage weg

In België wordt ieder jaar in de herfst de Dag van de Trage Weg gehouden. Dit jaar trekken in het weekeinde van 19 en 20 oktober duizenden wandelaars de weggetjes en paadjes op.

De Dag van de Trage Weg is hét uithangbord om veilige, gezonde en aangename trage wegen in België te promoten. Trage wegen zijn bijvoorbeeld zandpaden, maar ook verharde landweggetjes vallen eronder. Op diverse locaties kun je meedoen aan de Dag van de Trage Weg: denk aan een wandeling langs de stadsrand van Antwerpen of maak wandel een speciaal uitgestippelde Trage Weg-wandeling.

Roots Natuurpad

Foto: Niels Kooyman

Trage weg in Nederland

Ook zin om over trage wegen te wandelen, maar vind je de activiteiten in België iets te ver weg? Ook in Nederland kun je zwerven over trage wegen. Het Roots Natuurpad voert je namelijk in 32 etappes van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België: van Delfzijl naar Goirle. Uniek aan deze route is dat het asfalt zoveel mogelijk wordt vermeden; maar liefst 70 procent van de route gaat over onverharde paden, zoals bos-, schelpen- en boerenpaden en zandweggetjes. Precies die paden die je stap vertragen zodat je nog meer kunt genieten van de natuur om je heen.

NatuurboekenBen je gefascineerd in Trage Wegen?

  • Lees dan het natuurblog dat Roots-redacteur Daniël Mulder schreef over de kracht van zandpaden: ‘Zeker, ik vind het prettig te ontglippen aan de tentakels van de dag en verplichtingen, maar er gaat iets anders schuil achter het zwerven over paden: het verlangen te verdwijnen.’
  • Of lees hier hoe het Roots Natuurpad langzaam maar zeker is ontstaan door stippellijntjes, die op een kaart staan, aan elkaar te knopen…

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen