5 bijzondere foto’s (die niemand nog zag) uit onze wandelreportages

Daniël Mulder

16 March 2021 .

Wandelen

Roots publiceert maandelijks een wandelreportage, inclusief routekaart. De beste natuurfotografen gaan voor ons wandelen om die routes te fotograferen. Maar lang niet alle beelden die ze leveren, verschijnen in Roots. Zonde, want prachtige foto’s  blijven zo ongezien. Daarom selecteren we 5 verrassende beelden uit onze (lente) reportages.

1 Wandelen door de Kop van Schouwen

De Kop van Schouwen bestaat uit twee werelden: stuivende duinen en de beslotenheid van bos. Fotograaf Ernst Kremers maakte dit beeld, het lijkt wel genomen in het buitenland, in de buurt van de uitkijktoren aan het begin van de route. Zin om hier te wandelen? De route van ruim 11 km vind je hier.

Foto: Ernst Kremers

2 Wandelen rond landgoed Mookerheide

Een stevige voorjaarswandeling op en rond landgoed Mookerheide. Het gaat hier op en af en de uitzichten zijn fijn. Maar vergeet niet naar de grond te kijken, want je maakt hier kans op de zandhagedis. Fotograaf Bob Luijks had er oog voor en legde het dier op een mysterieuze manier vast. Bekijk hier de route, je ziet dan ook waar je kans maakt op de zandhagedis.

Foto: Bob Luijks

3 Wandelen op landgoed Oranjewoud

Op het Friese landgoed Oranjewoud zie je hoe kunst en natuur elkaar ontmoeten. Maar tijdens deze wandelroute van bijna 12 km valt nog iets opmerkelijks op: bos in Friesland. Bas Meelker wist het op een sprookjesachtige wijze te fotograferen. Zin om hier te wandelen? Check dan hier de route.

Foto: Bas Meelker

4 Wandelen in het Harderbos

Het harderbos in Flevoland is een bos met een vleugje oergevoel. Fotograaf Niels Kooyman ging voor Roots op pad voor een voorjaarswandeling. Onderweg maakte hij deze komische foto van een appelvink. De route door het Harderbos is 11 km lang en biedt veel vogels. Bekijk hier de route en de kaart.

Foto: Niels Kooyman

5 Wandelen in de Gelderse Vallei

De opdracht die we aan Ernst Kremers meegaven was eenvoudig: breng het water langs de wandelpaden rond Renswoude in beeld en geef het beeld een pril voorjaarsgevoel. Bij fort Daatselaar zag de fotograaf hoe mooi de bomen spiegelden in het water. Hollandse lucht erbij en je krijgt direct zin om hier te gaan wandelen. De route van 12,2 km kun je hier bekijken.

Foto: Ernst Kremers

Nog meer wandelroutes?

  • Een overzicht van alle natuurwandelroutes uit natuurmagazine Roots (inclusief de natuurommetjes en de routes uit onze wandelgidsen) hebben we hier verzameld.
  • De Stelling van Amsterdam biedt talloze forten, sluizen en dijken. Roots-journalist Gemma Venhuizen maakt een natuurommetje langs een stukje van dit Unesco Werelderfgoed in de omgeving van Spaarndam.

Lees de reportage over het Harderbos

In de nieuwe Roots van maart vind je een uitgebreide reportage (inclusief uitneembare routekaart en routebeschrijving) over het Harderbos, dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Bestel de nieuwe Roots eenvoudig online, je betaal geen verzendkosten.”

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen