Wandeltip: De mooiste landgoedwandelingen van Nederland

Daniël Mulder

1 december 2021 .

landgoederen

Roots heeft onlangs een nieuwe wandelgids gemaakt. In De mooiste landgoedwandelingen van Nederland vind je 16 wandelroutes en 4 landgoedommetjes over en langs de fraaiste landgoederen die ons land kent. Het is de meest recente gids (nu al 2e druk) in de succesvolle serie natuurwandelgidsen van Roots.

landgoederen

Nederland is rijk aan landgoederen en gelukkig zijn veel landgoederen opengesteld voor wandelaars. Wandelend op en rond een landgoed is niet alleen ontspannend vanwege de vaak verrassende natuur, het biedt ook een venster op het verleden. Het oude landhuis of kasteel, de knusse boerderijen, moestuinen, kassen, landerijen, slingerpaadjes en waterpartijen, de verbeelding gaat al snel met je op de loop.

Nieuwste wandelgids van Roots

landgoederen

In De mooiste landgoedwandelingen van Nederland (uitgeverij Fontaine, € 17, ISBN 978 9464 040 470) vind je 16 wandelroutes en 4 landgoedommetjes over en langs de fraaiste landgoederen die ons land kent. Ontdek in het voorjaar hoe de stinsenplanten bloeien op het Groningse Landgoed Fraeylemaborg of geniet in de winter van de sfeervolle rust op het Veluwse landgoed Oud-Groevenbeek. En wist je dat er langs de IJssel ook schitterende landgoederen liggen?

Deze gids toont je ook welke dieren en planten karakteristiek zijn voor landgoederen en de omringende natuurgebieden. Via handige veldgidspagina’s vind talloze portretten: van vleermuis tot muurvaren en van ree tot kievitsbloem. En kun je geen genoeg krijgen van het monumentale groen? Deze gids geeft nog eens 11 extra landgoederen en buitenplaatsen waar het goed toeven is.

Hier vind je meer informatie over onze nieuwe gids, inclusief een overzicht met de routes. Wil je de gids bestellen, dat kan eenvoudig via onze webshop.

Meer wandelgidsen van Roots

  • Het langste NATUURPAD van Nederland – ook wel het Roots Natuurpad genoemd – is een langeafstandwandeling van 456 km. Het voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België. Uniek aan deze route is dat het asfalt zoveel mogelijk vermeden wordt; maar liefst 70% van de route gaat over onverharde paden, zoals bos-, schelpen- en boerenpaden en zandweggetjes. Nu al 7e druk!
  • In De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland vind je 17 natuurroutes door de meest uiteenlopende bossen. Van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos. Nu al 3e druk!
  • In De mooiste wandelingen langs WATER vind je 17 natuurroutes die langs het blauwe goud van Nederland gaan. Trek bijvoorbeeld je laarzen aan voor een ruige tocht bij Kwade Hoek of struin langs Veluwse bosbeekjes én de IJssel in één wandeling. Nu al 3e druk!
  • In De mooiste VLINDER- & VOGELWANDELINGEN van Nederland vind je 16 wandelroutes door de meest vogel- en vlinderrijke natuurgebieden van Nederland. Nu al 3e druk!

Foto’s: Ernst Kremers


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen