Ontdek het Wandelnetwerk Achterhoek

Daniël Mulder

1 October 2016 .

Eibergen

Wie zin heeft om te wandelen kan natuurlijk een bestaande wandelroute lopen, maar je kunt ook zelf een route samenstellen. Met het nieuwe wandelnetwerk in de Achterhoek is dat heel eenvoudig. Het netwerk bestaat uit 150 startlocaties en beslaat 3.000 kilometer aan wandelpaden.

Wandelaars in de omgeving van Eibergen

De Achterhoek is mooiste regio in Nederland om te wandelen. Bossen worden afgewisseld met open velden, beekjes slingeren door het landschap. Je wandelt over boerenerven, door pittoreske dorpjes en langs statige herenhuizen en kastelen. Je beklimt glooiende heuvels en geniet van schitterende vergezichten. Deze veelzijdigheid maakt de Achterhoek aantrekkelijk voor elk type wandelaar.

 

Met het nieuwe wandelnetwerk is het nog makkelijker om je als wandelaar te oriënteren in de Achterhoek. Het netwerk bestaat uit 150 startlocaties en beslaat 3.000 kilometer aan wandelpaden. Dankzij de duidelijke bebording kun je heel eenvoudig je eigen wandelroute samenstellen. Een kaart of een app op je smartphone helpt je bij de oriëntatie. Je bepaalt zelf de lengte van de route. En heb je tijdens de wandeling zin om de route verder uit te breiden of toch in te korten, dan kan dat eenvoudig. Ook bestaande wandelroutes zoals de langeafstandswandelpaden en de streekpaden zijn onderdeel van het nieuwe netwerk.

Zo werkt het

Het knooppuntennetwerk is gemarkeerd met keuzepuntenpaaltjes. Daarnaast zijn er wandelkaarten verkrijgbaar bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristisch bedrijfsleven. Liever iets meer hulp bij het kiezen van een wandelroute? Koop dan een van de wandelgidsen waarin bijzondere wandelroutes worden uitgelicht. Denk aan routes langs het water en langs cultuurhistorische trekpleisters. Bij de VVV’s zijn vier verschillende gidsen verkrijgbaar, voor de regio’s noordoost, noordwest, zuidoost en zuidwest. Kijk hier voor meer informatie.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen