Help! Mijn wandelschoenen piepen en kraken

Daniël Mulder

7 November 2022 .

Stel nu je wandelvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: soms maken je wandelschoenen tijdens het lopen een piepend en krakend geluid, hoe los je dat op?

Bijna iedere wandelaar herkent dit: je schoenen maken tijdens het lopen een piepend of krakend geluid. Na een herfstwandeling vol plassen en wat regen kan het zijn dat je wandelschoenen vochtig zijn geworden. Bij een volgende wandeling kunnen ze dan door het achtergebleven vocht een beetje een krakend of piepend geluid maken. Irritant, maar gelukkig is dat is eenvoudig op te lossen.
Strooi bijvoorbeeld aan de binnenkant (ook onder je inlegzool) van je schoen wat talkpoeder (let op: kies wel talkpoeder dat vrij is van schadelijke stoffen) zodat het vocht wordt opgenomen. Zijn je schoenen nog echt vochtig: stop er dan eerst oude kranten in en laat die een dagje zitten.

Soms maken je wandelschoenen een piepend of krakend geluid tijdens het lopen. Foto: Pixabay

Meer leuke wandelberichten

  • Sporters rekken hun spieren voor ze gaan sporten, maar moet je als wandelaar een warming-up doen voor je begint met wandelen?
  • Het Reichswald is een vorstelijk wandelbos net over de grens. Ga een dag op wandelvakantie met deze wandelroute van Roots.
  • Wandelen met kinderen in de natuur, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Welke route kies je bijvoorbeeld en welke omgeving is spannend genoeg? En welke natuur kom je tegen? Deze 4 boeken helpen je op weg.
  • Pijnlijke handen tijdens het wandelen? Zo voorkom je dat…

Foto bovenaan: Daniël Mulder

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen